Microsoft, iki Windows 11 sürümünün daha ölüm fermanını imzaladı

Microsoft, iki eski Windows 11 sürümünün daha artık desteklenmeyeceğini resmi olarak ilan etti. Eğer bu iki Windows 11 sürümünden birini kullanıyorsanız, bir an önce güncelleme yapmanızda yarar var.

Microsoft, desteklenen tüm Windows sürümleri için bu ayın güncellemelerini yayınlarken, aynı zamanda iki Windows 11 sürümü için de desteğini resmi olarak sonlandırdı. Eğer bilgisayarınız hala 21H2 veya 22H2 sürümlerinden birini kullanıyorsa, daha yeni bir sürüme güncellemenizde fayda var.

Windows 11 sürüm 21H2 desteği artık tamamen sonlandırılmış durumda. Microsoft, her Windows 11 sürümü için iki yaşam döngüsü belirliyor. Home ve Pro sürümleri için 24 aylık, Enterprise ve Education sürümleri için 36 aylık olan bu döngülerin sonunda güncellemeler durduruluyor. Yazılım devi, Ekim 2023’te “normal tüketiciler” için Windows 11 sürüm 21H2’yi güncellemeyi bıraktı. Şimdi, 2021’in sonlarından itibaren orijinal Windows 11 sürümünü kullanan kurumsal ve eğitim kullanıcılarını da bırakıyor.

Kurumsal müşteriler, hala bir yıl daha etkin desteğe sahip olacak Windows 11 sürüm 22H2’ye yükseltme yapabilir. Diğer seçenekler arasında iki yıl daha desteklenecek sürüm 23H2 ve yeni yayınlanan, üç yıl daha desteklenmeye devam edecek sürüm 24H2 bulunuyor.

Windows 11 sürüm 22H2 Home ve Pro SKU’ları ise bugün itibarıyla herhangi bir güncelleme almayacak. Microsoft, desteklenmeye devam ettikleri sürece Windows sürümleri arasında zorunlu yükseltmeler için genellikle bir zorunluluk oluşturmuyor. Ancak, belirli bir sürüm kullanım ömrünün sonuna yaklaştığında, şirket, kullanıcıları kademeli olarak daha yeni sürümlere güncellemeye başlıyor. Eğer bilgisayarınız hala Windows 11 sürüm 22H2 kullanıyorsa, en son sürüme güncelleme yapmanızda fayda var.

Windows 11 sürümünüzü kontrol etmek için Ayarlar > Sistem > Hakkında’ya giderek “Windows Özellikleri” kısmına bakabilirsiniz. Eğer burada 21H2 veya 22H2 yazıyorsa, kritik güvenlik güncelleştirmelerini ve kalite iyileştirmelerini almaya devam etmek için güncelleme yapmanız gerekecek.

Sonraki Haber

Forum