Microsoft, Windows'un grafik ve ses sürücü kalitesini artırmak istiyor

Microsoft daha iyi bir Windows 11 ve Windows 10 deneyimi için grafik ve ses sürücüsü kalitesi üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen Computex etkinliğinde, Microsoft'un Başkan Yardımcısı (EVP) ve Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, Windows 11'in yüksek kalitesini korumanın şirketin en önemli önceliği olduğunu belirtmişti. Şimdi ise Microsoft'ta Baş Program Yöneticisi olan Garrett Duchesne, bir Tech Community blog yazısı yayınlayarak şirketin ses ve görüntü sürücüsü değerlendirmesi açısından yaptığı son iyileştirmeleri özetledi. Yeni sürücü değerlendirme yöntemi, Netflix ve diğer benzer uygulamalarda yazılım tabanlı DRM içerik oynatımı sırasında ilgili sürücü zaman aşımı sorunlarının giderilmesine yardımcı olacak Yazılım Dijital Hakları Yönetimi (SWDRM) katalog yeniden yükleme olaylarına bakacak.

Microsoft, "Katalog yeniden yükleme olayını tetikleyen SWDRM oynatma özelliğine sahip cihazların yüzdesi" başlıklı belgede şu açıklamayı yapıyor: “İkili dosyaları mfpmp.exe'ye yüklerken Kod Bütünlüğü kataloğu yeniden yükleme olayı yaşayan cihazlar, Netflix ve diğer uygulamalardan zaman aşımı alabilir. Bu "cihaz tabanlı" önlem, bu senaryoyu yakalamak için kullanılır. Windows cihazlarda Video Oynatma sırasında DRM (Dijital Haklar Yönetimi) teknikleri (Yazılım veya Donanım) kullanılır. Yüzdeyi hesaplamak için örnek alanımız olarak SWDRM oynatma özelliğine sahip tüm cihazların kümesini kullanıyoruz.”

Bunun yanı sıra şirket, Ses İşleme Nesnesi veya APO (yazılım tabanlı Dijital Sinyal İşleme) çökmesini daha iyi bir şekilde düzenlemek istiyor çünkü mevcut yöntem genellikle Ses Çökmesi önleminin sürücü gönderiminde bir süre başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu durum, Microsoft'un "Son 7 gün içinde en az bir APO devre dışı bırakılan makinelerin yüzdesi" başlıklı belgesinde şöyle açıklanıyor: "Ses APO'ları art arda en az 10 kez çöktüğünde, Ses hizmeti, kullanıcının hatasız bir ses deneyimi yaşaması için APO'nun daha fazla kullanımını devre dışı bırakır. Bu, Ses Çökmesi hesaplamamızın sürücü gönderiminde bir süre başarısız olmasına ve ardından söz konusu sürücü gönderiminde soruna neden olan APO devre dışı bırakıldığında tekrar geçmeye başlamasına neden olabilir. Bu hesaplama, o gün içinde ses kullanan cihazlara kıyasla son 7 gün içindeki APO devre dışı bırakmalarını takip eder (Audio Client Initialize olayı)."

Microsoft, Windows sürücülerini iyileştirme çabalarını sürdürürken, genellikle gözden kaçan sorunlar da var. Bu tür sorunlar bazen Windows 10'un yanı sıra Windows 11'de de ekranla ilgili çeşitli sorunlara neden olan ve devre dışı bırakıldığında genellikle çeşitli hataları düzeltebilen bir özellik olan Çok Düzlemli Kaplama (MPO) ile ilgili. Bu hatalar arasında beyaz fare imleci, siyah ekran, beyaz ekran, takılma ve titreme yer alıyor.

Sonraki Haber

Forum