Microsoft bir devi daha yıktı

Microsoft'un gazabına uğrayan "korkunç devlere" bir yenisi daha eklendi. İşte o dev...

Bir günde 4 milyar mesaj gönderebilen bir zararlı düşünün. Bu 4 milyar mesajı gönderebilecek yeteneğin yanında çalınan hesapları da düşünün... Microsoft yakın zamanda bir şebekeyi daha çökertircesine üstüne gittiği ve sonuç aldığı anti-spam hareketi ile takdir topladı.

Kelihos adı verilen bir botnet'e karşı yasal bir darbe vurulmasını sağlayan Microsoft, cz.cc uzantılı Çek Cumhuriyeti'nde kurulu ücretsiz alan adı kayıt sitesinin kapanmasına da neden oldu. Bu Microsoft'un teknik ve hukuki güçlerini birleştirdiği üçüncü darbe olarak kayıtlara geçti. Rustock ve Waledac, Microsoft'un önceki kurbanlarıydı. Rustock tek başına 2 milyona yakın bilgisayarı kendine köle edip sürekli spam gönderen bir zombiye çevirmişti.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, sadece kapatılmaya değil, kapalı tutulup benzer türlerin ortaya çıkmasına engel olunmaya da özen gösteriliyor. Zira kullanıcılarını ve bilişim ortamlarını bu tür saldırılardan uzak tutmak için çaba harcıyor. Konu hakkındaki son bilgi ise cz.cc uzantılı 200.000'den fazla alt alanadı, Google tarafından Mayıs ayında engellendi zira çok yüksek sayıda Mac kullanıcısını MacDefender adındaki sahte yazılımı yüklemeye "ikna eden" siteler olarak şikayet edilmişti.

Sonraki Haber

Forum