MI6'nın kaybettiği USB belleğinden çıkan sır!

İngiliz MI6 servis ajanına ait USB belleğin içerisinde neler vardı ve belleğe ne oldu?

Teknoloji pek çok anlamda hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan da beraberinde sayısız riski de yine hayatımıza sokuyor. Minicik USB bellekler ile GB'lar dolusu veri taşımak mümkün ama minicik olmaları kaybolmalarını kolaylaştırıyor. Neyse ki bizler USB belleklerimizde sınır ötesi uyuşturucu çetelerine karşı düzenlenecek operasyonlara dair son derece hassas bilgiler taşımıyoruz. Ama taşıyanlar da var...

Örneğin İngiliz gizli servisi MI6 ajanları. Adı açıklanmayan ve kısaca T olarak tanımlanan bir MI6 ajanı, Meksika'da düzenlenen bir uyuşturucu operasyonunun tüm bilgilerini USB cihazında taşıyordu. USB belleği ise el çantasındaydı. Fakat Meksika'da bindiği bir otobüste el çantasını unutunca, aynı zamanda milyon dolarlık bir uyuşturucu çetesine, bu çetenin peşinde olan tüm ajanların bilgileri ve çete içerisinden MI6'ya bilgi sızdıran muhbirlerin her türlü bilgisi yer alıyordu.

Yani T'nin bir anlık dalgınlığı hem dev bir operasyonu, hem de onlarca kişinin hayatını riske attı. SOCA adlı güvenlik birimi operasyonun 2006 yılında tamamlandığını ve USB'de adı geçen kimsenin zarar görmediğini aradan ancak üç yıl geçtikten sonra ilk defa açıkladı.

Sonraki Haber

Forum