Mercedes’in efsanevi SUV modeli G-Wagen, elektrik ile yeniden doğuyor

Mercedes-Benz'in efsanevi SUV modeli G-Wagen'in elektrikli modeli 2024'ün ortalarında gelecek.

Mercedes bir ara G-Wagen’in üretimini durdurmayı düşünüyordu, ancak yeni gelişmeleri aracın küllerinden elektrikli olarak doğacağını gösteriyor.

Mercedes başkanı Ola Källenius geçtiğimiz hafta gazetecilerle düzenlediği bir yuvarlak masa toplantısında, Mercedes-Benz'in elektrikli G-Wagen'ı 2024'ün ortalarında tanıtacağını söyledi. Kallenius ayrıca elektrikli SUV'un prototip bir versiyonunu şirketin Avusturya, Graz'daki test merkezinde sürdüğünü ve geleceğin off-road macerasının elektrikli olduğuna ikna olduğunu söyledi.

Mercedes, Eylül 2021'de elektrikli SUV'un konsept versiyonunu ilk kez piyasaya sürdüğünde, şirket herhangi bir üretim planını onaylamamıştı. Aslında Källenius, 2019'da G-Wagen'in bu modele sahip olup olmayacağından emin olmadığını söylemişti. Şimdi, yeni off-road aracının elektrikli bir versiyonu yolda gibi görünüyor.

Çoğu konsept gibi, 2021'de gördüğümüz elektrikli G-Wagen, gösteri otomobilinden daha çok tasarım alıştırmasıydı. Mercedes-Benz'in 2018 Detroit Auto'da ilk kez ortaya koyduğu yeni nesil G-Serisi'ni nasıl değiştirebileceğine dair ilk denemeydi. EQG 2024'ün ortalarında geldiğinde, GMC Hummer EV, Rivian R1T ve R1S, Chevy Silverado EV ve Ford F-150 gibi engebeli arazilerin üstesinden gelebilecek elektrikli araçlar kervanına katılacak.

Mercedes 2030’da tüm araçlarını elektrikli yapacağını ve bunun için 40 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını söylüyor.

Sonraki Haber

Forum