Mercedes, elektrikli otomobillerinde kullandığı EQ markasını öldürmeye hazırlanıyor

Mercedes, yıllardır elektrikli otomobilleri için kullandığı EQ markasından tamamen vazgeçmeye hazırlanıyor.

Mercedes'in elektrikli otomobiller için EQ markasını kullandığı günler geride kalıyor olabilir. Zira bu isimlendirme stratejisi uzun bir süre devam etmeyebilir.

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan kaynaklar, Mercedes'in 2024'ün sonlarında EQ markasını bırakacağını iddia ediyor. Kısacası, giderek daha fazla otomobil elektrikli olurken, şirket de bu etiketi kullanmamaya başlayacak.

Mercedes, EQ adını ilk olarak 2019 yılındaki EQC SUV ile üretim araçlarında kullandı. O zamandan beri şirket, markayı hem EQB gibi geleneksel tasarımların elektrikli modellerinde hem de EQS SUV gibi benzersiz modellerde kullandı. Benzer bir şekilde uzun menzilli EQXX gibi konsept otomobiller de bu terminolojiye bağlı kaldı.

Bir Mercedes sözcüsü tarafından Reuters'e yapılan açıklamada, henüz planları açıklamak için çok erken olduğu söylendi. Ancak sözcü, otomobil üreticisinin 2030 yılına kadar tamamen EV serisine geçerken EQ markasının kullanımını uyarlayacağını söyledi. Sözcü, tanımlamanın şirketin mevcut elektrikli araç stratejisinde hala önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Eğer bu haber doğruysa, isimlendirmenin değiştirilmesi bir sürpriz olmayacak. Otomobil üreticileri, elektrikli motorları vurgulamak için sıklıkla Chevy Bolt ve Ford Mustang Mach-E gibi isimler kullansalar da, EV'ler daha yaygın hale geldikçe daha geleneksel isimleri kullanmaya dönüyorlar. EV'lerin varsayılan motor haline gelmesi ile beraber, şirketler bir elektrik motorunun varlığını bir satış avantajı olarak kullanamayacaklar.

Sonraki Haber

Forum