Mercedes-Benz ve Rivian'dan sürpriz ortaklık açıklaması

Mercedes ve elektrikli araç üreticisi Rivian, elektrikli araç geliştirmek ve üretmek için iş birliği yapacak. Ama bu kez konu otomobiller değil...

Mercedes-Benz ve elektrikli araç üreticisi Rivian, elektrikli minibüsler geliştirmek ve üretmek için ortak çalışacaklarını duyurdular.

Plan, Mercedes-Benz ve Rivian'ın elektrikli minibüsler üretmek için Avrupa'da bir fabrikayı birlikte işletmesi temeline dayanıyor. Tesisin konumuyla ilgili resmi ayrıntılar henüz açıklanmadı. Ancak bir açıklamada "hedef, Orta/Doğu Avrupa'daki mevcut bir Mercedes-Benz tesisinden yararlanarak tamamen yeni bir elektrikli araç üretim tesisi inşa etmek" dendi.

Mercedes-Benz ve Rivian, çalışmaya başladığında iki yeni elektrikli minibüs modelini piyasaya sürmeyi planlıyor. Biri Mercedes'in yeni elektrikli minibüs mimarisine dayanacak, diğeri ise Rivian'ın yakında çıkacak ikinci nesil hafif kamyonet platformunu kullanacak. Şirketler, "Ortak girişimden artan sinerji için daha fazla seçenek de araştırılacak" diyor.

Mercedes-Benz şu anda ABD dışında eVito, eSprinter ve EQV elektrikli minibüslerini sunuyor. 2025'ten itibaren Mercedes-Benz, orta ve büyük minibüslerini şirketin yeni nesil mimarisine taşıyacak ve bu ortak girişim için de kullanılacak. Rivian ise daha önce Amazon ile işbirliği yaparak teslimat minibüsleri geliştirmişti. Ancak Mercedes-Benz ile olan ortaklık yeni bir EV platformu üzerinde yürüyecek.

Sonraki Haber

Forum