Maxtor Basics Personal Storage 3200'de virüs

Kaspersky, Maxtor Basics Personal Storage 3200 model kişisel depolama aygıtında virüs tespit etti.

Ağustos 2007 tarihinden bu yana piyasada olan Maxtor Basics Personal Storage 3200 model kişisel depolama aygıtının virüslü olarak satışa sunulduğu ortaya çıktı. Dünyanın önde gelen anti-virüs şirketlerinden Kaspersky, ilgili model üzerinde yaptığı incelemelerden sonra Seagate'e konuyla ilgili uyarıda bulunarak, virüs saptandığını bildirdi.

Teknoloji devi Seagate uyarıyı dikkate alarak yaptığı araştırmada, Çin'de üretim yapan bir Maxtor imalatçısı tarafından üretilen ünitelerin küçük bir bölümünde bu tür bir problemin olduğu sonucuna vardı. Hemen ilgili sabit disklerin dağıtımını durdurma kararı alan şirket, resmi web sayfasında konuyla ilgili açıklama yaparak, problemli ürünleri satın alan müşterilerinden özür diledi ve destek hatlarını arayabileceklerini bildirdi.

Kusurlu depolama aygıtlarına yerleşen virüs, kullanıcıların istekleri dışında internet üzerinde yayın yapan illegal içerikli web sayfalarına bağlanıyor ve sistemde yer alan anti-virüs yazılımını pasifize edebiliyor.

Başta Kaspersky olmak üzere ESET, McAfee, Sophos, F-Secure gibi önde gelen anti-virüs üreticileri, bahsi geçen virüsle ilgili önlem alarak yazılımlarını güncellediler.

Sonraki Haber

Forum