Mate 20 Pro'nun Yapay Zekası Engelleri Aşıyor
HUAWEI'nin geliştirdiği Facing Emotions uygulamasıyla, Mate 20 Pro'nun yapay zekası engelleri aşıyor.
Yakın döneme kadar yalnızca basit birer iletişim aracı olarak kullanılan cep telefonları, günümüzde sahip oldukları geniş yetenek yelpazesiyle pek çok işlevi bünyesinde barındıran cihazlara dönüşmüş durumdalar. Son dönemdeki gelişmelerle yeni bir vizyona ulaşan cep telefonu modellerinin başındaysa gelişmiş yapay zekasıyla Huawei Mate 20 Pro geliyor. HUAWEI'nin geliştirdiği Facing Emotions uygulamasıyla, Mate 20 Pro'nun yapay zekası engelleri aşıyor.
Görme engelli kişiler "Duyguları görebiliyor"
HUAWEI'nin yeni tanıtılan Facing Emotions uygulaması, yapay zeka destekli teknolojisiyle görme engellilerin 'duyguları görebilmesi'ni sağlıyor. Kişilerin duygularını tanımlayarak bunu sese dönüştürmek için tasarlanan Facing Emotions uygulaması, görme engelliler için yepyeni bir deneyim biçimi olarak dikkat çekiyor. Uygulama kapsamında her duygu kendisini yapay zekanın tanımayı öğrendiği farklı bir yüz ifadesi olarak gösteriyor. Daha sonra ise bu tanımlamayı 7 temel duygudan birine atayarak, bu duygu için özel olarak yaratılarak önceden tanımlanmış bir sesi çalıyor.
Uygulamanın her bir duyguyu gösteren sezgisel seslerini ise görme engelli besteci Tomasz Bilecki oluşturdu.
Ünlü Polonyalı tasarımcı, Facing Emotions için tasarladı
Görme bozukluğu olan kişiler için, telefonların eller bağımsız bir şekilde kullanılabilmesi çok kritik bir öneme sahip. Bu noktada HUAWEI, Facing Emotions uygulaması için ünlü tasarımcı Jan Kochanski ile iş birliğine imza atarak, eller serbest kullanım için özel bir tutucu kılıf oluşturdu. Uygulamanın kullanımını kolaylaştırmak için tasarlan özel kılıf, günlük uygulama kullanımını da optimize ediyor. Akıllı telefon kullanımını daha basit hale getiren özel kılıf, 3D baskı seçeneğiyle çoğaltılabiliyor.
Ünlü Polonyalı tasarımcı Kochanski, ardışık naylon tozu parçacık katmanlarını bir lazerle sinterleme işlemi sonucunda oluşan SLS 3D baskı tekniğini (Seçici Lazer Sinterleme) kullandı. Bu işlemle yapılan nesneler hafif ve dayanıklıyken, aynı zamanda matbaa işlemlerini ve kılıfı yazdırmak için çevrimiçi hizmeti kolaylaştırıyor.