Mastercard, Bankalara Kripto Ticareti Yapmaları için Yardım Edecek

Mastercard, bankaların kripto para alım satım hizmetleri sunmasına yardımcı olacak.

Son dönemde birçok şirket kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Özellikle ödeme devi Mastercard kripto para sektörü ile ilgili olarak yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Son olarak Mastercard, bankaların kripto para alım satım hizmetleri sunmasına yardımcı olacak.

Ödeme devi Mastercard, kurumsal şirketlerin müşterilerine kripto para işlemleri hizmeti sağlayabilmesi için bir program başlatacağını açıkladı. Kredi kartı devi, Paxos ile bankalar arasında köprü görevi görecek.

Mastercard’ın baş dijital yetkilisi, anketlerin hala varlığa olan talebi gösterdiğini söyledi. Ancak katılımcıların yaklaşık yüzde 60′ı suları mevcut bankaları aracılığıyla test etmeyi tercih edeceklerini söyledi. Mastercard’ın dijital baş sorumlusu Jorn Lambert, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

"Orada bununla gerçekten ilgilenen ve kriptonun ilgisini çeken çok sayıda tüketici var, ancak bu hizmetler finansal kurumları tarafından sunulsaydı çok daha fazla güvende hissedecekti. Hala bazı insanlar için biraz korkutucu"

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum