Mars’ta bulunan ve başka hiçbir şeye benzemeyen kayanın gizemi çözüldü

NASA, Mars’ta daha önce keşfedilenlere hiç benzemeyen, çok farklı görünen bu kayanın gizemini çözmeyi başardı.

NASA’nın yüzey araştırma aracı tarafından Mars’ta keşfedilen ve “Cacao” olarak adlandırılan kaya parçası, çevresindeki her şeyden farklı görünüyor ve bu özelliğiyle doğal olarak ilgi çekici.

Curiosity ekibi üyesi Ashley Stroupe, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Bulduğumuz kaya, bu bölgede bulunan ve başka bir yerden gelmiş gibi görünen ve 'yabancı taşlar' olarak adlandırdığımız çok koyu renkli birkaç bloktan biri" diye yazmış ve devam etmişti: "Araştırmalarımız bunun Mars'ın başka bir yerinden gelen ve ilginç bir şekilde yıpranmış bir blok mu yoksa bir meteor mu olduğunu belirlemeye yardımcı olacak."

Ve şimdi, yakından incelendiğinde parlak, koyu gri renkli, çukurlu nesnenin bir göktaşı olduğu anlaşıldı

NASA'ya göre, göktaşı demir nikelden meydana geliyor ve bu da onu Dünya'da da yaygın olarak bulunan bir göktaşı türü haline getiriyor. Yaklaşık 30 santimetre genişliğinde, oldukça büyük bir cisim. Ocak ayının başlarında Curiosity tarafından tespit edilen potansiyel bir göktaşından daha büyük.

Curiosity yüzey araştırma aracı kızıl gezegenin bir zamanlar mikrobik yaşam için elverişli olup olmadığını anlamak için 2012'den beri Gale Krateri'nde dolaşıyor. Yol boyunca, pek çok ilginç oluşumun fotoğrafını Dünya'ya gönderdi. Yeni tanımlanan göktaşı da hem fantastik hem de tanıdık olan bu nesnelerden biri olarak tarihe geçmiş durumda.

Sonraki Haber

Forum