Malatya'daki 5.9'luk deprem için Naci Görür yorumu

Malatya'da bugün saat 10.46'da, merkez üssü Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. İlk açıklamalara göre 3 ilde toplam 3 binada hasar oluştu. Can kaybı yok. Depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den de değerlendirme var.

AFAD'dan deprem sonrası yapılan açıklamada "Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 3 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pütürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" bilgisi paylaşıldı.

NACİ GÖRÜR YORUMU

Prof. Dr. Naci Görür deprem sonra ilk paylaşımında "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" yorumunu yaptı. Görür, sosyal medya hesabından şu uyarıyı da yaptı: Elazığ’daki ve Malatya’daki heşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun

Sonraki Haber

Forum