Magazinden Bilime! İcat Yarışması

Her türlü konuda yarışma yapılan kanallarımızda bu kez bilimsel bir yarışma olacak!<br />

Bu sefer görmeye alışık olmadığımız bir konuda yarışacaklar. Türkiye'nin mucitlerini buluşturacak olan Türk Mucit, NTV kanalı bünyesinde start alıyor.

Yarışmanın bir çok güzel hedefi var ve bilime hizmet etmesi açısından önemli. NTV, yarışma hakkında şunları söylüyor:

NTV, İcadına - projesine güvenenleri, hayallerini gerçekleştirmek için TV yarışmasına davet ediyor. Hayatı kolaylaştıracak orijinal projeler, insanların satın alacağı işler aranıyor. Mucit adayları Nisan ayında belli başlı kentlerde dört kişilik jürinin ön elemesinden geçecek, buluşunu sergileyecek, yarattığı ürünü anlatacak.

Teknoloji, pazarlama ve reklam uzmanlarından oluşan jüri,
icatları her yönüyle değerlendirecek, gerekirse deneyecek ve karara verecek.

İstanbul'a gelmeye hak kazanan finalistlere teknoloji ve pazarlama uzmanları tarafından icatlarını geliştirmeleri için destek verilecek.

Mucitler canlı yayınlanacak final elemelerinde hem jüriyi ikna etmek hem de halkın oyları ile Türk Mucit seçilmek için ter dökecek.

Türk Mucit bireysel yaratıcılığa inanıyor, destek veriyor.
Türkiye'de icatların sayısını arttırmayı, heyecan verici fikirlere dikkat çekmeyi, hayatı kolaylaştıracak buluşları gün ışığına çıkarmayı amaçlıyor.

Patent başvurularının artması da programın diğer bir amacı.

Ön elemenin yapılacağı iller:
İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Trabzon, Gaziantep

9 Nisan'da Gaziantep'te, 12-13 Nisan'da İstanbul'da önelemeler yapılacak. Bu kentlerden ve civar illerden tüm mucit adayları bekleniyor.

Daha fazla bilgi için burayı tıklayınız.

Sonraki Haber

Forum