Mac kullanıcılarına kötü virüs sürprizi!

Virüsler sınır tanımıyor: Şimdi de tamamen Mac sistemlerden oluşan yeni bir zombi ağı keşfedildi...

Geçtiğimiz günlerde Avustralyalı bir Macintosh kullanıcısı bir anda bilgisayarının çok yavaşladığı ve internet hızının çok düştüğünü fark etti. Sorunu anlamak için bilgisayarını biraz araştırdığında, bilgisayarında daha önce görmediği yabancı bir php scripti olduğunu fark etti. Konuyu incelemeye devam edince, bilgisayarından adresini bilemediği bir web sitesine yoğun veri paketi gönderildiğini tespit etti.

Konuyu inceleyen Symantec yetkilileri, bunun Mac için özel olarak geliştirilmiş bir solucan olduğunu ve söz konusu Mac bilgisayarın, hacker'ların ele geçirdiği bir Mac botnet'ine dahil edilmiş olduğunu saptadılar.

Yakın zamanda Mac için kopyalanmış iWork 09 ve Photoshop CS4 sürümlerinin internet üzerinde ortaya çıktığını ve bu korsan yazılımları yaklaşık 20 bin kişinin indirdiği tespit edilmişti. Ama asıl sorun bu iki yazılımın kodları içerisine gizlenmiş bir Mac virüsü bulunmasıydı.

Uzmanlar Mac botnet'inin bu sahte programlar ile yüklenmiş virüsler yardımıyla oluşturulduğunu düşünüyorlar. Macintosh kullanıcılarının artmasının benzer saldırıların daha da artarak devam edeceğinin de sinyallerini veriyor.

Sonraki Haber

Forum