Lüks moda markası, astronotlar için uzay giysisi geliştirdi

Moda dendiğinde akla gelen ilk lükse markalardan biri olan Prada, herkesi şaşırtarak bir uzay kıyafeti geliştirdiğini duyurdu.

Uzaya turist taşıma dönemi hızla yaklaşıyor ve uzaya çıkmak isteyenler için bilet fiyatları milyon dolarlardan yüz binlere ve hatta on bin dolarlara düşmeye hazırlanıyor.

Peki biletini alıp birkaç saat için uzaya çıkarak oradan Instagram'ı gönderiye boğacak sosyetik kişilerin uzayda çekecekleri fotoğraf ve videolarda ezik ezik, sıradan, basit bir astronot gibi herkese dağıtılan klasik uzay kıyafetleriyle görüntü vermesi elbette kabul edilemez. İşte bu tip "müşterilerin" Instagram videolarında hava basmak için markalı uzay kıyafetlerine ihtiyaç duyacağını fark eden ünlü moda markası Prada, bir uzay kıyafeti geliştirilmesine katkıda bulunduğunu açıkladı.

İşin şakası bir yana, Axiom Extravehicular Mobility Unit ismini alan bu uzay elbisesi aslında astronotların Ay'daki zorlu koşullara uyum sağlamasına yardımcı olacak bir kıyafet ve NASA'nın Ay uçuşlarında kullanılacak uzay kıyafeti olmak için aday durumunda.

Prada bu fırsatı paraya çevirmeden durur mu?

Ancak bu işin içine bir kez girmiş olan Prada'nın yakında başlayacak uzay turizmi konusunda da öne çıkmak için uzay turizmi şirketleriyle iş birliği yapmak isteyeceğini tahmin etmek zor değil. Yani şu an şaka olan, yarın gerçeğe de dönüşürse şaşırmayalım.

Sonraki Haber

Forum