Londra'nın yeni, "çıplak" restoranı Bunyadi

Londra'nın artık yeni ve "doğal" bir restoranı var: Bunyadi'de telefon yasak, soyunmak opsiyonel!

Londra'nın Bunyadi restoranı, tamamen "doğal" bir yemek deneyimi sunmayı taahhüt ediyor. "Doğal" kelimesi, bu restoranda hiçbir cihazın olmadığı anlamına geliyor. Ayrıca giysiler de tamamen seçime bırakılmış durumda.

42 kişilik kapasiteye sahip olan restoran sadece üç ay boyunca açık olacak. Ayrıca restoran içerisindeyken giysilerinizi çıkartabiliyorsunuz, hatta restoran sahipleri bunu yapmanızı özellikle istiyor. Londra'nın yeni restoranı Bunyadi, tamamen doğal bir yemek deneyimini bu şekilde sunuyor.

Ziyaretçiler, bir soyunma odasında giysilerini çıkartabiliyor ve burada kendileri için uzun bir elbise ve terlik sunulmakta. Masanıza ulaştıktan sonra da bu elbiseyi çıkarmakta serbestsiniz; restoranın söylediğine göre, bu size tam deneyimi sunuyor.

İlginç bir şekilde Bunyadi, bekleyen listesinde 45 binin üzerinde kişinin olduğunu söylemekte. Doğal olarak restoran içerisinde bütün telefonlar yasaklı durumda. İnsanlara bütün giysilerini çıkartmalarını söylemek, bütün cihazlardan da kurtulmanızın yollarından biri. Sonuç olarak çıplakken boynunuzda telefon ile gezecek değilsiniz değil mi?

Ayrıca restoran içerisinde hiçbir enerji cihazı da bulunmuyor. Sunulan yiyecek ya çiğ, ya da ateşte pişmiş seçeneklerden oluşuyor. Restoranın aydınlatması mum ışığı ile sağlanıyor. Time Out'un inceleme yazısına göre "bu kadar az ışık ve yemek grupları arasındaki bambu ayırıcılar, neredeyse kimsenin birbirini görmemesini sağlıyor."

Bunyadi'nin internet sitesi, bütün bunların özgürlük ile olduğunu söylemekte. 55-65 poundluk deneyim, "modern hayatın bağlarından ayrılmış" olarak tanımlanmakta.

Restoranın önlemleri sayesinde de içerideyken fotoğrafınızın çekilmesi ve internete yüklenmesi ihtimali ortadan kaldırılmış oluyor. Bunyadi sözcüsünün söylediğine göre "insanlar konsepte saygı duyuyorlar ve geliyorlar. Eğer biri bir telefon ile bulunursa, telefonu alıyor ve odalarına koyuyoruz."

Sonraki Haber

Forum