Live: Android'li Walkman cebi test ettik

Walkman efsanesi Android işletim sistemiyle birleşirse ortaya ne çıkar? Cevabı testimizde...

Sony Ericsson Live, Walkman ve Android işletim sistemini bir araya getiren ilk telefon. Gingerbread 2.3.4 sürümlü telefonun odak noktası müzik. Sony Ericsson aynı zamanda Live ile sosyal ağların hepsini bir araya getiren yazılımlarla bilikte geliyor.

Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda ise 1 GHz işlemci, 512 MB RAM ve 5 megapiksel kamera görüyoruz. 720p video çekebilen bu kameranın yanında telefonda GPS özelliği de yer alıyor.

Hızlı Walkman

Telefonu test etmeye başladığımızda 1 GHz hızındaki işlemci kendisini hemen belli etmeye başladı. Menüler arası geçişler gayet yumuşak bir biçimde işlerken Sony Ericsson ile Gingerbread arabiriminin birleşimi Xperia Arc'taki gibi gayet başarılı bir kullanıcı deneyimi oluşturuyor. Öte yandan metin girişlerinde sanal QWERTY klavyenin kalın parmaklı kullanıcılar için sorun yaratabileceğini de belirtelim.

Telefonun kablosuz ağ üzerinden chip.com.tr'yi tamamen yüklemesi sekiz saniye sürüyor. Bağlantı HSDPA olduğunda bu süre 13 saniyeye çıkıyor. Her iki değer de rekor sayılacak düzeyde değil fakat yine de başarılı. Çoklu dokunmatik sayesinde webde gezinmek gayet kolayken metinler ve görseller de gayet güzel gözükmekte.

Eğer çok sık webde geziniyorsanız 3.2" ekran size yeterli gelmeyebilir tabii. Özellikle de çok detaylı sayfalarda bu işlem bazen sizi yorabiliyor.

Live'ın kalbi: Walkman özelliği

3.5mm'lik jak'ın hemen yanında yer alan tuşa bastığımızda telefonun ana işlevi olan Walkman özelliğine erişiyoruz. Dahili hoparlörlerden gelen ses şaşırtıcı derecede kaliteli. Beraberinde gelen kulaklıklar ise pek de etkileyici bir performans sunmuyor. Öte yandan kaliteli bir kulak içi kulaklık ile ses kalitesini daha da üst düzeye çıkarabiliyorsunuz. Uygulamada yer alan ufak bir seçenek ile o anda dinlemekte olduğunuz şarkıyı Facebook'ta paylaşabilmeniz ise beğenimizi kazanan bir özellik.

Tamı tamına dört saatlik konuşma süresi sunan Live, ses kalitesi konusunda pek de iyi bir performans sunamıyor maalesef. 5 megapiksel kamera ile orta seviyede fotoğraflar çekebiliyorsunuz fakat burada da bazı zayıflıklar mevcut. Keskinlik ve renklerin daha iyi olmasını beklerdik. Yine parlak yüzeylerde de kameranın pek de iç açıcı sonuçlar verdiğini söyleyemeyiz. Öte yandan gün ışığında çekim yapacaklar tatmin edici sonuçlar elde edebiliyorlar.

Sonuç: Müzik tutkunlarını memnun edebilir

Sony Ericsson Live genel anlamda olumlu ve somut bir tablo çiziyor. Eğer cep telefonunuzla sık sık müzik dinliyorsanız Android 2.3.4 ile gelen bu Walkman telefonu kesinlikle değerlendirmelisiniz. Tabi iyi bir kamera ve sık sık internete girmek sizin için ikinci planda olmalı.

Cep telefonundan sörf yapanlar ve büyük ekranlara düşkün kullanıcılar için Live'ın pek bir şey sunduğunu söylemek zor. Şu anda yurt dışında 180 € fiyat etiketi ile satılan telefonun ülkemizde 500 liraya satılması bile iyimser bit tablo gibi gözükse de bu fiyata tercih edilebilir bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.


.

Sonraki Haber

Forum