LG'nin yeni patenti, tekrar telefon yapmaya dönebileceğini mi gösteriyor?

LG, telefon üretiminden çekilmeden hemen önce ilk kez sergilediği rulo ekranlar hakkında aldığı yeni bir patentle heyecana neden oldu. Güney Koreli dev, telefon pazarına geri mi dönüyor?

LG Display tarafından kısa bir süre önce yayınlanan bir patent başvurusu, şirketin 2022’de prototip olarak gösterdiği rulo telefon projesinin tekrar hayata dönebileceği umudunu veriyor.

Görünüşe göre bu yeni patent, LG’nin akıllı telefonları üretmeyi bırakmasından bir yıl sonra, 2022 yılında gösterdiği, iptal edilen LG Rulo telefonla aynı teknolojiyi kullanan rulo bir ekrandan bahsediyor. Daha önce konsept olarak kullanılan OLED ekran, bir telefon için oldukça büyük bir 6,8 inçlik bir ekran olmasına rağmen açılarak daha da büyük, 7,4 inçlik bir mini tablete dönüşebiliyordu.

Bu rulo telefon gerçekten prototip aşamasına ulaştığı için, artık ekranın tekrar üretilebileceğini varsaymak yanlış olmayacaktır. Ancak üretim ölçeği hakkında henüz bir tahminde bulunmak şimdilik pek mümkün değil.

MSPowerUser’ın bildirdiğine göre, 21 sayfalık patent başvurusu, yuvarlanan ekran teknolojisinin akıllı telefon boyutundaki cihazlarda ve daha büyük çerçevelerde nasıl kullanılabileceğini ayrıntılı olarak açıklayan şemalar içeriyor. Patent bu yıl 8 Ekim tarihinde yayınlanmış olsa da, aslında 10 Ekim 2023’te başvurusu yapılmış.

Elbette teknoloji şirketlerinin gelecek fikirlerini garantiye almak ve rakiplerinden uzak tutmak için tahminlere ve beklentilere dayalı yeni patentler almaları ve daha sonra bu patentlerin herhangi bir ürüne dönüşmemesi alışılmadık bir durum değil. Ancak LG’nin 2021 yılında telefon pazarından çekildiği düşünülürse, buna rağmen telefon alanındaki çalışmalarının devam ettiğini görmenin heyecan verici olduğu söylenebilir.

Güney Koreli dev henüz bu konuda resmi bir duyuru yapmış değil ve LG’nin yeni bir telefon üretimi girişimine tek başına başlaması çok kolay görünmüyor. Yine de, daha önce de belirtildiği üzere, genellikle ekranları diğer üreticilere lisanslayan LG Display’in bu patent başvurusunu yapmış olması, ekran teknolojisinin diğer üreticilere lisanslanabileceği anlamına geliyor.

Sonraki Haber

Forum