LG’den 50-İnç Plazmada Devrim

LG, tek ana camdan 3 farklı 50-inç panel üretimini sağlayan benzersiz teknolojisi ile verimliliğini daha da arttırırken fiyat rekabetinde de gücünü sağlamlaştırıyor.

Plazma ve LCD televizyonlarda dünyanın önde gelen üreticilerinden LG Electronics, dünyada ilk kez, A2 üretim hattında tek ana camdan 3 ayrı panel elde edilmesini sağlayan teknoloji ile 50-inç plazma ekran üretimine başlıyor. Bugüne değin, 50-inç paneller A1 hattında tek ana camdan üretilebiliyordu. LG’nin, dünyada benzeri bulunmayan yeni teknolojisinin, şirketin 50 inç plazma üretiminde önemli bir artış yaratması bekleniyor. Yeni teknoloji ile LG’nin aylık 50-inç plazma cihaz üretimi 50.000’den 150.000’e çıkacak; ayrıca işlem basamaklarını ve gecikme zamanlarını azaltarak maliyetlerde düşüş sağlayacak.

LG, geçtiğimiz sonbaharda tek cam levhada 6 farklı 42-inç kesimi yaparak plazma panel alanında bir diğer ilki gerçekleştirmişti. Buna ek olarak, LG, plazma TV talebindeki hızlı artışın sürmesi durumunda A3 üretim hattında, tek ana camdan 6 panel kesimi yapmaya hazırlanıyor.

LG Plazma Bölümü Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Kwang-Ho Yoon, “LG, 50-inç üretimindeki bu yeniliğin ardından, bu yılın 3. çeyreğinden itibaren uygulamaya koyacağı, tek camdan 8 adet 42-inç panel elde edilmesini sağlayacak yeni teknolojisi ile de yatırım verimliliğini arttırmayı ve iş yapısını daha da geliştirmeyi planlıyor”, dedi.

Öte yandan, 50-inç ve üzeri düz ekran pazarında plazma TV’ye doğru hızlı kayış devam ediyor. Daha iyi resim kalitesi ve fiyat avantajı sunan plazma TV’lerin 2005’te %18,7 seviyesinde olan pazar payının, 2010’a gelindiğinde %59’a çıkacağı öngörülüyor. Display Search adlı araştırma şirketinin verilerine göre dünyada halen 3,7 milyon adet düzeyine bulunan 50-inç ve üstü TV pazarının da yılda ortalama yüzde 16’lık büyümeyle 2010’da 10,3 milyon adet düzeyine yükseleceği düşünülüyor.

Sonraki Haber

Forum