LG'den CES 2010 yenilikleri!

LG'nin en son yenilikleri, CES 2010 fuarında tanıtılıyor. İşte 3D TV gibi merak ettikleriniz...

"Dünyayı Görmenin Bambaşka Bir Yolu" Vitrininde, Bölgesel Karartma ve Yüksek Görüntü Kalitesi Özellikli Yeni LED Teknolojisi Sergileniyor.

LG 2010'da Üç Boyutlu Televizyon (3D TV), Mobil Dijital Televizyon ve Güneş Enerjisi Sektörlerine giriyor.

Tüketici elektroniği sektörünün önemli ismi LG Electronics (LG), 2010 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), hareket halindeyken yayın içeriğine erişimi kolaylaştıran ve bir evde seyredilen içerik açısından insanı çok daha fazla kuşatan bir ortam yaratmaya odaklanan pek çok yeniliği tanıttı.

Las Vegas'taki, LG Electronics CES Haberleri Konferansı'nda konuşan LG Electronics Başkanı ve Sorumlu Teknik Başkanı Dr. Woo Paik, "LG bu yıl, 3D TV, mobil dijital televizyon ve yeni güneş enerjisi işi de dahil olmak üzere önemli yenilikler üzerinde odaklanıyor. Artık rüştünü ispat etmiş olan 3D teknolojisinin bu yıl yeni fırsatlar yaratması bekleniyor. LED ve plazma televizyonların yanı sıra projektörler gibi çok çeşitli ürünlerde de ileri düzeyde 3D teknolojisi sunmayı planlıyoruz".

LG'den farklı yatırımlar

LG geniş bir yelpazede üretim yapıyor

LG'nin sunduğu yenilikler evle sınırlı kalmıyor. LG, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES'te), LG ortaklığıyla geliştirilen yeni mobil DTV yayın standardında DVD oynatma özelliğini de barındıran DP570MH mobil dijital televizyonu (DTV) sergiliyor. Kuzey Amerika'daki yayın sinyallerini alan bir yongayla donatılmış cep telefonlarını ve taşınabilir DVD çalarları piyasaya çıkarmayı planlayan LG, yeni teknolojinin büyük talep görmesini bekliyor. Bugüne dek ABD'de 88 istasyon mobil DTV yayınlarına başlamış bulunuyor. Bu istasyonlar toplam izleyicilerin yüzde 45'ini kapsıyor.

LG'nin güneş pili ticaretine yönelik uzun vadeli fırsatlar konusunda da çok emin olan Dr. Paik, "LG olarak önümüzdeki yıl itibarıyla güneş pili ticaretine yönelik üretim kapasitesini ikiye katlayacağız ve birkaç yıl içerisinde milyar vat kapasitesine varmayı hedefliyoruz".

LG Aralık 2009'da toplam 120 megawat kapasiteli bir üretim hattını hizmete sokmuş bulunuyor.

Dr. Paik daha başka yenilikçi teknolojiler ve ürünler hakkında ana hatlarıyla şu bilgileri veriyor: "Kesintisiz bağlanabilirlik ve sınırsız içerik erişimiyle, tüketicilerin sınırlar olmadan yaşayabilmelerine yardımcı oluyoruz. Bu yıl LG'nin piyasaya çıkaracağı televizyonların çoğu, ekranların daha kapsamlı bir multimedya içeriğini geniş bantlı ağ üzerinden gösterebilmesine olanak tanırken, çevrimiçi bağlanabilirlik özelliğinin ve eğlence seçeneklerinin yanı sıra, kablosuz ağ bağlantısına hazır özellikte olacak; buna ek olarak, DivX işlevselliğine de sahip olacak."

480Hz LCD televizyonlar!

LG'nin yeni LCD'leri çok net olacak

Dr. Paik şirketin geçen yıl ilk kez piyasaya çıkardığı 240Hz modellerden sonra, bu yıl da 480Hz LCD televizyonları duyuracağını ekliyor. Yüksek yenileme hızı seri hareketli aksiyon sahnelerinde bulanıklığı ve art-görüntüyü gideriyor.

Başta yepyeni ve yenilikçi bir LED HD televizyon ailesi olan INFINIA olmak üzere LG'nin LED ve LCD HD televizyonları, LED ve LCD HD televizyonlarda şirketin 2010 ürün serilerini vurguluyor. LG INFINIA HD televizyonlarda (LE9500, LE8500 ve LE7500 serisi) zarif tasarım ve ince çerçeve, kesintisiz bağlanabilirlik özelliği ve sonsuz içerik seçenekleriyle bir araya geliyor.

LG INFINIA'nın yeni Full LED Slim teknolojisi, 240'a kadar adreslenebilir kesimin (55 inç kategorisindeki LE9500) detaylı bölgesel karartma işlevini destekleyen ince LED yapısıyla görüntü kalitesini yükseltiyor. Sonuçta, son derece ince bir televizyonda tipik olarak elde edilmesi mümkün olamayacak kadar derin siyah tonları ve düzgün görüntü kalitesi sunan bir HD televizyon ortaya çıkıyor. Yalnızca 8.5 milimetre kalınlığındaki ince çerçevesiyle öne çıkan LE9500, ileri teknolojiyi göze batmadan evinize taşıyor. En uç noktadaki ev eğlencesi deneyiminde bir ilke imza atan 55 inç ve 47 inç LE9500 model televizyonlar, LG'nin ABD'de satılacak ilk 3D'ye hazır modelleri olacak.

Yepyeni LED ekranlar, 4G cepler!

Mevcut modellerde tasarımıyla şaşırtan LG cepler, 4G hazırlığında

Tüketici Elektroniği Birliği (CEA), Çevrimiçi İşitsel / Görsel İçerik kategorisinin "En İyisi" seçilen 47 inç LG INFINIA Full LED İnce Tasarımlı Arkadan Aydınlatmalı LCD HD Televizyon da (47LE9500) dahil olmak üzere, prestijli 2010 Uluslararası CES Yenilik Ödülleri'nden 15'ini LG'ye vererek tasarım ve teknolojide LG mükemmeliyetini onaylamış bulunuyor.

Dr. Paik sunumunun sonunda, yalnızca 6.9 milimetre kalınlığında son derece ince bir LED LCD televizyonu gözler önüne sererek, LED televizyonun geleceğine ilişkin bir fikir verdi.

Dr. Paik, yeni mobil teknolojilerinden bahsederken şunları söyledi, "LG, 2008'de dünyanın ilk LTE yonga setini geliştirme başarısının ardından, hem LTE'nin dördüncü jenerasyonunu, hem de EVDO hizmetlerinin üçüncü jenerasyonunu destekleyecek iki çipli harici bir cihaz çıkaracak."

LG, Microsoft Windows Mobile 6.5 ile birlikte gelen LG eXpo (LG GW820), Android tabanlı LG GW620 ve LG GT540 da dahil olmak üzere, 2010 yılında akıllı telefon pazarında atağa kalkacak stratejik ürünlerini sergiledi.

2010 Uluslararası CES Yenilik Ödülleri'nden birini kazanan LG eXpo, son derece etkileyici bir model ve kendisine Kuzey Amerika'daki en hızlı Snapdragon tabanlı cihaz unvanını kazandıran 1 GHz'lik bir işlemciyle öne çıkıyor.

Cep telefonu demek, daima bağlantıda olmak demekse, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım hizmetlerine en uygun hale getirilmiş olan LG GW620 ve LG GT540 modelleri bu kavramı tamamen farklı bir düzeye taşıyor.

Son ilginç ürün ise, LG'nin Kablosuz Şarj Cihazı! LG yeniliklerinin zaferi olan bu cihaz, dünyada üç cihazı aynı anda kablosuz olarak şarj edebilen ilk ürün. Şarj etmek için mobil cihazı özel tabanın üzerine koymak yetiyor; üstelik şarj işlemi sırasında telefon görüşmesi yapmak bile mümkün oluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum