LeBron James'in 97.1 milyon dolarlık Lakers anlaşmasını bile sollayan ilginç transfer

Twitch'in en popüler yayıncılarından xQc, bol sıfırlı bir anlaşmayla rakip platforma geçiyor. Transfer çok ilgi çekmiş durumda ve tartışılıyor.Forbes rakamın, dünyanın en ünlü sporcularından LeBron James'ın Lakers ile 97,1 milyon dolarlık iki yıllık anlaşmasının bile üzerinde olduğunu hatırlatıyor.

Amazon'un sahibi olduğu Twitch'in en popüler yayıncılarından biri Cuma günü rakip bir yayın platformu olan Kick'e katılacağını duyurdu.

Menajeri Ryan Morrison,  xQc olarak bilinen Kanadalı Félix Lengyel'in iki yıllık, yaklaşık 70 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını ve teşviklerle beraber toplam rakamın yaklaşık 100 milyon dolara çıkabileceğini söyledi. Morrison, "Bu, çoğu profesyonel sporcu ve megastardan daha fazla. Bu, eğlence alanındaki en yüksek anlaşmalardan biri" diyor.

27 yaşındaki Lengyel hayranlarla sohbet ediyor, realite şovları sunuyor ve video oyunları oynayarak kendi yayınını yapıyor. Yaklaşık 12 milyon takipçisi ile platformda bir yıldız haline geldi. Bazı ölçümlere göre, en popüler Twitch yayıncısı. Lengyel yaptığı açıklamada, "Kick, daha önce yapamadığım şeyleri denememe ve yapmama izin veriyor. Bu fırsatı değerlendirmek ve önümüzdeki yıllarda yeni yaratıcı ve taze fikirlere dönüştürmek için çok heyecanlıyım" dedi.

ARKASINDA KİM VAR?

New York Times'ın haberine göre Easygo Gaming ve Avustralya'daki çevrimiçi oyun ve kumar siteleri tarafından desteklenen bir akış platformu olan Kick, bu yıl piyasaya çıktı. Twitch'in aldığı yüzde 50'lik kesintiye kıyasla, yayıncıların aboneliklerden elde ettiği kazancın yalnızca yüzde 5'ini alıyor. Şirketin CEO'su Ed Craven, bir start-up olarak Kick'in zararına çalışmaya hazır olduğunu söylüyor.

Kick CEO'su Ed Craven, Lengyel'in Kick içeriklerine öncelik vermesini istediklerini söyledi. Ancak Lengyel sadece Kick'te yayın yapmayacak. Yayıncı zaman zaman YouTube veya TikTok'ta görülebilir. Lengyel ayrıca ara sıra Twitch'te de yayın açmayı planladığını söyledi.

Craven, yayıncılık sektöründe Kick'ten ziyade içerik üreticilerine odaklanmak istediklerini ifade etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR Mİ?

Forbes da bu inanılmaz transfer rakamını gündemine taşımış ve "Soru, Kick'in bunu nasıl karşıladığı ve bunun ötesinde Kick'in ne olduğu ? Yayıncılara rakiplerinden (50/50 veya 70/30) önemli ölçüde daha iyi gelir payları (95/5) sunmanın yanı sıra bunu nasıl yapabiliyor? Bu, Amazon'un sahip olduğu Twitch, Google'ın sahip olduğu YouTube ve Meta'nın sahip olduğu Facebook Gaming ile rekabet eden bir site ve gerçekten hiç kimse akışın nasıl karlı hale getirileceğine dair şifreyi kırmadı" diyor.

Forbes şu yorumları yapmış: Kick'in CEO'su, kumar sitesi Stake'in kurucu ortağı Ed Craven'dir, ancak Stake'in kendisinin Kick'in ortağı/yatırımcısı olmadığı bildirilmektedir. Teori, Kick'i bir süreliğine finanse etmeye yetecek kadar kumar parası olduğu. Ancak yine de, mevcut gelir  paylaşımları ve 100 milyon dolarlık sözleşmelerin pek çok kişinin kaşlarını kaldıracağı kesin. Burada Kick için uzun vadeli beklentiler tam olarak nedir? xQc duyurusundan sonra insan seli geldiğinde site dün tamamen çöktü. Kick'in büyük isimlerle imza atma eğilimini sürdüreceğini tahmin ediyorum, ancak bu sürdürülebilir mi?" 

Sonraki Haber

Forum