Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu? Araştırma ortaya koydu

Nature Climate Change dergisinde kutup ayılarına ilişkin bir araştırma yayımlandı. Araştırmaya göre 2100 yılına kadar birkaç topluluğun dışında tüm kutup ayılarının neslinin tükenebileceği sonucuna ulaşıldı. İşte araştırmaya dair diğer notlar...

Kutup ayılarının fokları yakalayabilmesi için deniz buzu gerekir. "Nature Climate Change" dergisinde yayımlanan araştırmada küresel ısınmayla birlikte deniz-buz kaybında düşüş bekleniyor.Metal Yiyen Bir Bakteri Türü, Uzun Sürenin Sonunda, "Yanlışlıkla" BulunduMetal yiyen bir bakteri türü, varlığının tahmin edilmesinin üzerinden yüz yıldan fazla zaman geçtikten sonra, "yanlışlıkla" keşfedildi.

Deniz buzunda iklim değişikliğine bağlı kaybın kutup ayılarının sayılarının azalmasına, muhtemelen büyük oranda yok olmalarına yol açacağı ihtimalinin zaman çizelgesi de çıkarıldı.

Bilim insanları, bazı kutup ayısı topluluklarının, Kuzey Kutup bölgesinde deniz buzunun küçülmesi nedeniyle hali hazırda hayatta kalmakta zorlandığını söylüyor.

KUTUP AYILARININ SOYU 2100 YILINA KADAR TÜKENEBİLİR

Ayrıca araştırma yüksek sera gazı emisyonları ile, üremenin ve hayatta kalmanın hızla düştüğünün, birkaç yüksek Arktik alt popülasyonunun 2100 yılına kadar sürekliliğini tehlikeye atacağını gösteriyor.

Emisyonun azaltılmasında makul hedeflere ulaşılması durumunda bile birçok kutup ayısı topluluğunun ortadan kalkacağı ifade edildi.

Sonraki Haber

Forum