Kullanıcıları küplere bindiren watchOS 11 kararı

Apple, watchOS 11 ile birlikte bazı ikonik Watch saat yüzlerini sessiz sedasız bir biçimde kaldırdı. Ama bu karar pek çok kişiyi mutlu etmedi; öfkeli kullanıcılar hepsini geri istiyor.

Apple, kısa bir süre önce watchOS 11 işletim sistemini yayınladı. Ama kullanıcılar, bazı eski saat yüzlerinin bu güncelleme ile kaldırıldığını da hemen fark etti ve buna pek de iyi tepki vermedi.

Reddit’te yapılan ilk paylaşım, Chronograph ve Explorer saat yüzlerinin kaldırıldığını söylüyordu. Ardından, Numerals’ın da kaldırıldığı bildirildi.

watchOS 11, çeşitli yeni sağlık ve fitness özelliklerini beraberinde getiriyor olsa da, kullanıcılar yeni saat yüzlerinin sunulmasını da elbette bekliyordu. Ancak bu yeni yüzler, daha çok eski favorilerini kullanmaya devam etmekle ilgilenen meraklılar için yeterli değil gibi görünüyor. Hatta Apple Watch subreddit’indeki bazı kullanıcılar, Apple.com'da yaptıkları bir toplu geri bildirimde kaldırılan yüzlerin geri getirilmesini istiyorlar.

Apple’ın bu Apple Watch saat yüzlerini kaldırmasının teknik veya işlevsel bir nedeni yok gibi görünüyor. Dolayısıyla şirketin bu değişimi, watchOS’un eskisine göre daha soyut olan genel estetiğini ve tasarım dilini yenilemek ve geliştirmek için yaptığı tahmin edilebilir.

Reddit’teki kullanıcılar tarafından önerilen çözüm, Apple Watch’ta indirilebilir saat yüzlerinin sunulması olarak belirtiliyor. Ancak Apple bu çözümü veya başka bir çözüm sunana kadar, Chronograph, Explorer ve eski Numerals yüzünü kullanmak isteyenler için resmi bir yol bulunmuyor.

Sonraki Haber

Forum