Kriptoda para kaybedince bu işi kurdu, 176 bin dolar kazandı: 5 ipucu paylaşıyor...

Kripto para borsası FTX çöktüğünde para kaybettiğini söyleyen Ole Lehmann, kurduğu yapay zeka temelli bir iş sayesinde 175 bin dolar kazandığını anlatıyor. Lehmann, girişimcilere pazarlama içeriği oluşturmak için yapay zekayı nasıl kullanacaklarını öğreten bir kurs açmış. 5 ipucu paylaşıyor.

Insider'ın haberine göre 32 yaşındaki Ole Lehmann yapay zeka odaklı bir içerik oluşturuculuğuna nasıl geçtiği ve verdiği kurs sayesinde nasıl para kazandığını anlatıyor. Insider, Lehmann'ın kazançlarını doğrulamış. İşte haberde Lehmann'ın anlattıkları ve yeni para kazanma modeli:

"11 Kasım 2022, kripto borsası FTX'in çöktüğü gün, hayatımın en kötü günlerinden biriydi. Yatırımlarımın çoğunda FTX'i kullandım. Sonrasında ne yapacağımı gerçekten bilmiyordum ta ki ChatGPT'yi keşfedene kadar. Şimdi, insanlara yapay zeka teknolojisini nasıl kullanacaklarını öğreterek altı haneli rakamlar kazanıyorum".

"Paramı kaybettiğimde motivasyonumu korumak zordu. Nasıl yeniden inşa edeceğimi bilmiyordum.  İçerikle ilgili bir şeyler yapmak istediğimi biliyordum"

"Çöküşten iki hafta sonra OpenAI ChatGPT'yi piyasaya sürdü ve gerçekten ilgimi çekti. Kendimi tüm gün tek bir faaliyete kaptırdım. Bir trader olarak trendleri ve yeni gelişmeleri erkenden nasıl fark edeceğimi öğrenmiştim. Yapay zeka bir sonraki büyük şey oldu, ben de "Bütün gün bunu yapabilirim" diye düşündüm.

"Ocak ayından itibaren ChatGPT ile sürekli oynuyordum. O ay, aynı zamanda kişisel Twitter'ımda yapay zeka ile ilgili içerik paylaşmayı denemeye başladığım zamana denk geliyor."

TWITTER SAYFASI AÇTIM

"Aylar sonra ChatGPT'yi kullanma konusunda çok daha iyi hale geldim ve Nisan ayında, üretkenliği artırmak için yapay zekanın nasıl kullanılacağına dair ipuçları sunan The AI Solopreneur adlı yeni bir Twitter sayfası oluşturdum. Herkes yapay zeka haberleri yaptığı için içeriğimi özellikle solo girişimcilere (herhangi bir çalışanı olmadan iş yapan girişimciler) göre uyarladım.

"Üretkenliği artırabilecek ve saatlerce çalışmaktan kurtarabilecek yapay zeka araçları gibi konularda günde birden fazla Twitter mesajı yazdım; ve bunların çoğu milyonlarca kez görüntülendi. 65 gün sonra 100.000 takipçiye ulaştım ve sayfayla birlikte ayrı bir YZ Tek Girişimcilik bülteni başlattım"

TAKİPÇİLERİM ARTMAYA DEVAM ETTİ

"Takipçilerim artmaya devam ettikçe, bazıları içeriğimi geliştirmek ve sayfama trafik çekmek için hangi yapay zeka ve ipuçlarını kullandığımı öğrenmek istediler ve bu konuda bir kurs başlatıp başlatmayacağımı sordular.

KURS BAŞLATTIM

"Ben de tam olarak bunu yaptım. Haziran ayından itibaren her gün en az altı saat kurs üzerinde çalıştım. İki ay sonra, Ağustos başında, tek başına çalışanlara işletmelerini pazarlamaya yardımcı olabilecek içerikler oluşturmak için yapay zekayı nasıl kullanacaklarını öğreten AI Audience Accelerator kursu doğdu"

"Kursun tutmayacağına dair korkularım vardı. Benimkinden önce açılan benzer bir kurs iyi sonuç vermedi ve internette çok sayıda ücretsiz yapay zeka kursu var. İnsanların 179 dolardan başlayan kursum için ödeme yapmak isteyip istemeyeceklerini merak ediyordum"

176 BİN DOLAR KAZANDIM

"Sürpriz bir şekilde, lansman gerçekten iyi gitti. Bir aydan kısa bir sürede 1.078 sipariş aldım. Bunların çoğu ABD ve Kanada'da yaşayan 20'li yaşlarının başından 30'lu yaşlarının ortasına kadar olan girişimciler, içerik oluşturucular ve kripto uzmanlarıydıve 176.885 dolar brüt gelir elde ettim.

"Bence bu kurs insanlar arasında yankı uyandırdı; belirli işlerden nasıl zaman kazanacaklarını öğrenmek istiyorlardı. Herkes müşteri kazanmak için içerik oluşturmanız gerektiğini söylüyor, ancak çoğu insanın bunu nasıl yapacağına dair zamanı veya çerçevesi yok. Yapay zeka bu sorunları çözmek için gerçekten iyi bir yol"

"Yine de kendime yapay zeka uzmanı diyemem. Aslında bu kelimeden nefret ediyorum. ChatGPT'yi sadece içeriğimi oluşturmaya yardımcı olması için kullandım ve kursu hazırlarken sohbet robotunu bu amaç için en etkili şekilde nasıl kullanacağımı kendime öğretmeye devam ettim. Nihayetinde, yapay zeka konusunda öğrendiklerimi paylaşmak istedim"

SOSYAL MEDYA İÇİN 5 İPUCU

İşte sosyal medya varlığınızı büyütmek için üretken yapay zekayı nasıl kullanacağınıza dair 5 ipucu:

1) Aynı anda en fazla iki yapay zeka aracı öğrenmeye odaklanın: Aynı anda 10 araç deneyen ve sonunda hiçbirini kullanamayan insanlar gördüm. Ben ChatGPT ve Anthropic'in Claude adlı sohbet robotuna odaklanmayı tercih ediyorum.

2) İçeriğinizde ne isteyip istemediğiniz konusunda spesifik olun: Bilgi isteminizi hazırlarken, içeriğinizde görmek istediğiniz format, bağlam, hedef kitle, ses tonu gibi özelliklerin yanı sıra görmek istemediklerinizle ilgili kısıtlamaları da eklediğinizden emin olun.

3) ChatGPT'yi iyi performans gösteren geçmiş içerikler üzerinde eğitin: ChatGPT'ye bir X başlığı gibi bir içerik parçası verin, ardından bu örnekten öğrenmesini ve verdiğiniz fikri örneğin biçimine ve tonuna göre yeniden yapılandırmasını isteyin.

4) ChatGPT ile sanki sizin çalışanınız veya stajyerinizmiş gibi konuşun: İpucunuzu yazmadan önce kendinize "İhtiyacım olan şeyi içerik yazarlarıma nasıl açıklardım?" diye sorun ve ChatGPT ile aynı şekilde konuşun.

5) Yapay zeka ile oluşturun, ancak manuel olarak düzenleyin: İçeriğimi optimize etmek için ChatGPT'yi kullanmış olsam da asıl sihir, yazma becerilerinizi geliştirdiğinizde ve oluşturulan yanıta kişilik kazandırmak için ince ayar yaptığınızda ortaya çıkıyor.

Sonraki Haber

Forum