Kripto Dostu Ülkeler Sıralaması Değişti

Son yapılan araştırmaya göre, kripto dostu ülkeler arasında liderlik Singapur'dan Almanya'ya geçmiş görünüyor.

Kripto para birimlerine bireysel ve kurumsal ilgi arttıkça, ülkeler de bu alana kayıtsız kalamıyor. Coincub'un son araştırması da kripto para konusunda en olumlu yaklaşımı sergileyen ülkeleri bizlere gösterdi. Bu arada dijital varlık borsası toplayıcısı olarak faaliyet gösteren Coincub'un bu araştırmayı daha önce de yaptığını belirtelim. 

Kripto Dostu Ülkeler

Coincub'un daha önceki araştırmasında Singapur, kripto dostu ülkeler arasında lider olarak öne çıkıyordu. Ancak, son araştırmada sıralama değişti. Almanya, Singapur'u ikinci sırada attı. İlk sırada Almanya'nın konumlandığı listede Singapur ikinci, Amerika Birleşik Devletleri ise üçüncü sırada. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Almanya’nın kripto para birimini kabul etmesi ve kripto yatırımlarına izin verme konusundaki çığır açan kararı, onu 2022’nin ilk çeyreği için ilk sıraya yerleştirdi”

Sparkasse isimli Alman finans grubu, yaklaşık 50 milyon müşterilerine dijital varlık fırsatları sunma niyetiyle öne çıkıyor. Bu da Almanya'nın kripto konusunda ne kadar ılımlı olduğunun örneklerinden biri.

Listenin dördüncü sırasında Avustralya, beşinci sırasında ise İsviçre yer alıyor. 

Kripto dostu bir profil çizen diğer ülkeler arasında Hollanda, Fransa ve İspanya var.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum