Kopyala yapıştır nasıl yapılır? İşi kolaylaştıran 5 kopyala-yapıştır tüyosu

Kopyalamak ve yapıştırmak sadece PC kullanıcılarına özgü değil: İşte Mac'çilere 5 müthiş tüyo...

Command C ve Command V kısa yol tuşları ister dosya, ister metin olsun taşırken ve çalışırken oldukça zaman kazandırıyor. Ancak kopyala ve yapıştır işlemleri bununla da kalmıyor.Kopyala - Yapıştır'ın Babası Aramızdan Ayrıldı...Bugün tüm bilgisayar kullanıcıları için olmazsa olmazlar arasında yerini alan kopyala - yapıştır işlevinin babası Larry Tesler, aramızdan ayrıldı.

Kopyala Yapıştır Nasıl Yapılır?

İşte Mac kullanırken hayatınızı kolaylaştıracak 5 kopyala yapıştır tüyosu:

1 Dosya ve klasör ismini hızlı kopyalama:

Uzun ve alfabetik ya da numerik olmayan karakterlerde dolu bir dosya isimli bir dosyanız varsa ve bununla ilgili dosyalar için bir klasör oluşturmak istiyorsanız çok kolay bir yolu var. Sadece dosyayı seçin ve Command C'ye basın. Normalde dosya ismini seçmekle uğraşanlar için çok basit ve temiz bir tüyo bu. Command Shift N ile yeni bir klasör oluşturup, yine klasörü seçtikten sonra Command V kullanarak dosyayı Finder içinde seçin, kopyalayın ve kelime işlemcide yapıştırın, isim kopyalanacaktır.

Bir klasördeki bütün objeleri listelemek istiyorsanız klasörü açıp Command A ile her şeyi seçin ve Command C ile kopyalayın. Kelime işlemcide yapıştırdığınızda isimler belirecektir.

Terminal'de Çok İşe Yarar

Kopyala ve yapıştır işlemi için Mac'te güzel işlevler var

2. Bir dosyanın ikonunu diğerine kopyalamakBill Gates, Ctrl+Alt+Del kısayolunu sevmiyorMicorosft ortak kurucusu Bill Gates, Ctrl+Alt+Del kısayoluna karşı olduğunu söyledi!

Hem e-postalar, hem de indirilenler Download klasörüne giderler. Bunların ayrı durmasını isteyen kullanıcılar e-posta ayarlarından ayırdıklarında aynı ikonu kullanan iki klasör oluşur.

Bunu değiştirmek için uygulamalar klasöründen e-posta uygulamasına gelin ve düzenle, kopyala seçeneklerini seçin. Sonra yeni ve düz e-posta indirilenler klasörünü açarak Command I ile pencerenin bilgi kısmına erişin. Bilgi penceresindeki ikona tıklayıp Command V kullandığınızda işiniz tamam demektir.

3. Dosya adresi kopyalamak

Bir dosyanın tam adresini kullanmanız gerekiyorsa, birbiri içinde yer alan pek çok klasörün ismini tek tek yazmaktan daha kolayı var. Dosya veya klasörü seçerek Command C kullanın. Ardından uygulamalar klasöründe yer alan Terminal'i çalıştırın. Command V yaptığınızda burada klasörün tam adresi yer alacaktır. İstediğiniz gibi değişiklik yaparak kullanabilirsiniz.

Copy Paste Kopyala Yapıştır

E-postaya dosya eklemek çok kolay

4. Bir dosyanın içeriğini ön bakışa aktarmakBill Gates'in CTRL+ALT+DEL pişmanlığı!Bill Gates, yıllarca CTRL+ALT+DEL eziyetini çeken biz kullanıcılara bakın nasıl seslendi...

Apple'ın Preview uygulaması PDF gibi sayısız grafik dosyasını açabiliyor ve çok işe yarıyor. Alıntılar ve dosya formatı değişikliklerine kadar çok kullanışlı olan bu uygulama ile PDF dosyalarına yer imi yerleştirebilir, dosya formatının rengini değiştirebilir ve neredeyse tüm grafik dosyalarının ve fotoğrafların formatını değiştirebilir, Photoshop dosyalarına dipnot düşebilir, bir GIF dosyasının bağımsız karelerini işaretlemek mümkün. Ama bunları yaparken orijinalin de bir kopyasını saklamak yararlı oluyor.

Dosyayı ön bakışta açıp Save As kullanmaya gerek yok. Finder içerisindeyken kopyalayıp önbakışta Command N kullanarak 200 sayfalık bir PDF dosyasının içeriğini bile hiç açmadan yeni bir dosyaya kopyalamak mümkün.

5. İstediğiniz her yere yapıştırın

Bir yerden bir yere sürükleyerek kopyalamak için diğer klasörün de açık olması gerekiyor. Ancak bunun yerine Finder içerisinde dosyayı seçip Command C ile kopyalayarak ve ardından diğer klasörü açarak Command V ile kopyalamak daha kolay olabiliyor.

Dosyayı Finder içerisinde kopyaladıktan sonra e-posta uygulamasını çalıştırıp içerisine kopyalayarak kolay yoldan giden e-postaya dosyayı ekleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum