Kimsenin yapamadığını 5 yaşındaki kız yaptı

Beş yaşındaki Emily adındaki kız, bulduğu şeyle bakın bütün dünyayı nasıl da şaşırttı...

Emily Baldry, tatlımı tatlı beş yaşında küçük bir kız... Kendisi İngiliz vatandaşı ve tıpkı birçok çocuk gibi yaşının getirdiği işlerle uğraşıyor. Ailesiyle geziye çıkıyor, arkadaşlarıyla oynuyor.

Fakat Emily hiç de kendi arkadaşları gibi değil zira ailesiyle çıktığı bir gezi, onun hayatını belki de tamamen değiştirdi. Gittikleri Cotsworld Su Parkı içerisinde elindeki plastik kürek ile etrafı eşeleyen ufak kız, Jurrasic döneminden kalma ve 16 inç çapındaki "Rieneckia Odysseus" fosilini bulan ilk insan oldu.

İngiltere topraklarında tamamen bozulmadan kalmayı başarmış, ender parçalardan bir tanesi olan bu fosil, ammonit dev bir yumuşakçaya ait. Kazısı sonucu elde ettiği fosili direk olarak korumaya alan jeologlarsa, bugün altı yaşına basmış olan küçük kızı, sonunda bulduğu fosil ile tanıştırdılar.

Yapılan onlarca restorasyon çalışması sonucu gördüğü fosil için Emiliy şunları söyledi; "Onu yeniden görmek çok heyecan verici. Onu ilk gördüğümde çok sevinmiştim, şimdiyse ilk halinden çok daha güzel duruyor."

Sonraki Haber

Forum