Kendini tamir eden iPhone ekranları, düşünülenden daha erken gelebilir

Cep telefonu ekranınızın çizikleri kendi kendine onarabildiği bir gelecek çok da uzakta değil gibi görünüyor. Yine de şimdilik kılıf ve ekran koruyucu ile devam etmekte yarar var.

iPhone 15 modelleriyle beraber gelen titanyum çerçevenin yanı sıra, arka cam gibi kısımlarının onarımının önceki modellere göre daha ucuz olması, telefonlar için koruyucu kılıflara olan ihtiyacı azaltabilir.

Yine de iPhone 15’in ön ve arka kısımları camdan yapılmış olması, yeni telefonlar çok dayanıklı olsa da bazı durumlarda kırılmalara sebep olabiliyor. Bu yüzden en azından bir süre daha iPhone’ların camları için ekran koruyucu kullanmak mantıklı olacaktır. Ancak, Apple ve diğer akıllı telefon üreticilerinin ince çizikleri kendi kendine onarabilen ekranları geliştirmesi ile beraber bu durum değişebilir.

Geçtiğimiz on yıl içerisinde bu konuyla ilgili pek çok söylenti ortaya çıktı ve Apple’ın katlanabilir cihazlarla bağlantılı olarak bu tür teknolojilerle ilgili en az bir patenti bulunuyor. Ancak yeni bir rapor bize bu inanılmaz ekran yükseltmesini ne zaman bekleyebileceğimize dair bir fikir verebilir.

ExtremeTech tarafından bildirildiği üzere İngiliz araştırma firması CCS Insight, yeni yayınladığı 2024 ve Ötesi İçin Tahminler (Predictions for 2024 and Beyond) kitapçığında bu yenilikten bahsediyor. Firmanın analistlerine göre, büyük akıllı telefon üreticileri 2028 yılına kadar kendi kendini onaran ekranları piyasaya sürmeyi planlıyor. CCS Insight, önümüzdeki beş yıl içinde akıllı telefonlar ve diğer tüketici elektronikleri için küçük çizikleri ve göçükleri kendi başına onarabilen ekranların mevcut olabileceğini söylüyor.

Firmanın söylediğine göre bu tür ekranları mümkün kılacak teknoloji, ekranların havaya maruz kaldığında reaksiyona giren ve çizikleri dolduracak yeni bir katman oluşturan özel bir malzeme içerecek. Ancak analistler, teknoloji üzerinde çalışan akıllı telefon üreticileri için herhangi bir isim vermiyor.

Kendini onaran ekranları kullanma fikri heyecan verici bir ihtimal olsa da, bu teknolojiye ihtiyatlı bir şekilde yaklaşmakta fayda var. Kendi kendini onaran ekranların muhtemelen yalnızca küçük çizikleri iyileştireceği kesin. Daha büyük ve ciddi ekran hasarlarının önüne geçilmesi ise pek mümkün görünmüyor.

Sonraki Haber

Forum