Kendileri küçük, kapasiteleri çok büyük

Bellek kartı yuvası olmayan telefonlar şansına küssün: SanDisk microSD ve M2'lere dünyayı sığdırdı.

SanDisk'in 32 GB kapasiteli Compact Flash bellek kartını geçtiğimiz günlerde sizlere tanıtmıştık. Depolama devi, şimdi de karşımıza cep telefonu ve taşınabilir medya oynatıcılarda kullanılan küçük bellek kartları microSD ve Memory Stick M2'lerin 16 GB'lık modelleriyle çıkıyor.

SanDisk'in küçücük bir alan 16 GB gibi önemli bir kapasiteyi sığdırması şu anlama geliyor: Eğer 16 GB'lık bir cep telefonunuz varda, bu küçük devler sayesinde kapasiteyi 32 GB'a kadar yükseltmeniz mümkün. Tabi bu durum her telefon için geçerli değil. Örneğin büyük fırtınalar kopartan iPhone'da ne yazık ki bellek kartı yuvası bulunmuyor; küçük bir eksiklik... Ve yine örneğin, Nokia'nın N96'sı microSD bellek kartı yuvasına sahip.

16 GB'lık microSD'lerin fiyatı yaklaşık 80 Dolar civarında. 16 GB kapasiteli Memory Stick M2'ler ise yaklaşık 110 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Aradaki 30 Doların sebebini elbette sizin kadar biz de merak ediyoruz. Kim bilir; belki de M2'lerde microSD'lerden daha fazla çentik olması fiyatı etkiliyordur... Aklına daha mantıklı bir neden gelen varsa, forumda diğer CHIP Online ziyaretçileri ile paylaşabilir..

Sonraki Haber

Forum