Kendi yok, uygulaması var!

Henüz çalışan bir prototipini bile görmedik ama ilk uygulaması ortaya çıktı bile...

Hüseyin Cem Köylü

Son zamanların en popüler Kickstarter projesi Pepple akıllı saat, basitçe "iPhone ve Android için e-kağıt saat" olarak tanımlanıyor ve sunuma açıldığı günden itibaren 15 gün içerisinde 8 milyon dolar yatırım aldı. Pebble'a destek çıkanlardan 50.000 tanesi 115 doların üzerinde para yatırdı ve karşılığında en azından bir saate sahip olmak için ön-sipariş verdiler denebilir. Hatta bazı cesur yatırımcılar, bir mini distribütörlük için kesenin ağzını açtılar ve projeye destek oldular. Projenin başlangıç hedefi olan 100.000 dolar, projenin tanıtılmasının üzerinden birkaç saat bile geçmeden toplandı.

İlk prototipinin Ağustos ayından önce hazır olamayacağı açıklanan Pebble için ilk uygulama geliştirildi bile. RunKeeper isimli uygulamanın blog sayfasında, kullanıcıların uygulamanın Pebble desteği de vermesi için yoğun baskı yaptıkları kaydedildi: "Pebble entegrasyonuyla birlikte, spor yaparken artık cep telefonunuzu cebinize koymak ya da bir kol bandıyla kolunuza takmak zorunda değilsiniz. İhtiyacınız olan her şey saatinizde olacak (telefonunuza Bluetooth teknolojisiyle bağlanabiliyor)"

Android ve iOS cihazlara Bluetooth üzerinden bağlanan Pebble, ayrıca kendi platformuna özel uygulamalara da sahip olacak. RunKeeper da bu uygulamaların ilk örneği. Bakarsınız Angry Birds'ün de e-ink versiyonu gelir

Sonraki Haber

Forum