Kendi cihazını getir ama...

ESET, IT yöneticilerinin siber güvenlik endişelerini inceleyen bir anket düzenledi.

ESET'in düzenlediği bu anket, IT müdürü ve yöneticilerinin güvenlik önceliklerini ve firmaların içinde bilişim güvenliğinin çeşitli yönlerinin önemini ortaya çıkarmak için yapıldı. ESET'in Kuzey Amerika CEO'su Andrew Lee'nın verdiği bilgiye göre  "araştırma sonuçları, şirketlerin IT yöneticilerinin yüksek seviyede performans gösteren ve diğer önemli işleri için zaman ayırmalarına yardımcı olacak kapsamlı koruma çözümü arayışı içinde olduğunu ortaya koydu. Yöneticiler için yönetimi kolay fakat aynı zamanda etkili çalışan proaktif koruma oldukça önem kazanıyor".

En büyük mücadele: Kendi cihazını getirmek

Ankette ortaya çıkan en çarpıcı sonuçlardan biri, iş hayatında giderek daha çok tercih edilen ve "Bring Your Own Device (BYOD)" olarak tanımlanan "kendi cihazını getir" uygulaması ile ilgili oldu. Kendi cihazını getirmek birçok firma için büyüyen öncelik haline geldi. Ancak ESET'in anketine katılanların yüzde 16'sı "iş dünyasında güvenlik yönetiminde karşılaşılan en büyük mücadelenin kendi cihazını getirmek ve mobil cihaz yönetiminin olduğunu söylediler. Farklı cihazlara ilişkin bilgi dağıtım karmaşıklığı, uyum veya uyumsuzluk sıkıntısı ayrıca tüm bunlara ilişkin yeni bir yönetim aracı ekleme güçlüğü, bu konuda öne çıkan sorunlar olarak değerlendiriliyor.

Zaman yetersizliği

Anket katılımcılarına göre 'kendi cihazını getirmek' olgusunun ardından en büyük sıkıntı, yüzde 15 ile 'zaman azlığı'. Bu nedenle katılımcıların yüzde 99'u güvenliği yönetirken 'kolay kullanımı' çok önemli ya da önemli olarak işaretlemişlerdir. Yüzde 87'si ise web tabanlı konsolun IT yöneticilerine zaman kazandırmak için kullanışlı olacağını bildirdi.

ESET'in yeni kurumsal çözümleri

ESET'in geçtiğimiz aylarda dünyada ve Türkiye'de piyasaya sunduğu yeni kurumsal ürünlerin (ESET Business Solutions), bilgi işlem yöneticilerinin taleplerini karşılamaya yönelik olduğuna dikkat çeken ESET Kuzey Amerika CEO'su Andrew Lee, "ESET'in yeniden tasarlanmış kurumsal güvenlik paketinin çekirdeğini oluşturan ESET Remote Administrator, mobil cihazlara uyumlu web konsolu sunmaktadır. Böylelikle IT yöneticileri, herhangi bir yerden herhangi bir cihaz ile yönetim sağlayabilirler. Platform bağımsız, uzaktan yönetim konsolu tamamen kullanılabilirliği ile güvenliği geliştirmek ve uygulama ile yönetim maliyetlerini aza indirmek için yenilenmiştir. ESET kurumsal ürünlerinin yeni kullanıcı arayüzü, görevleri izlemeyi, yapılandırmayı ve ağ aktivitelerini kontrol etmeyi kolaylaştırır. Böylelikle firmaların kötü amaçlı yazılımlara ve tehditlere karşı korunduğundan emin olunmasını sağlar," bilgisini paylaştı.

Sonraki Haber

Forum