Kaspersky Lab'dan yeni patent
Kaspersky Lab sanal makine koruması için yeni patent aldı.
Kaspersky Lab, Sanal Makinelerde Güvenlik Mimarisi için 9009836 numaralı patentin sahibi oldu. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen patent, siber tehditlere karşı tamamen olgunlaşmış bir korumayı sanal makinelerin performanslarını etkilemeden sağlamak için tasarlanan teknolojiyi tanımlıyor.
Sanal ortamlarda her sanal makineye, tamamen ihtiyaç duydukları miktarda RAM ve CPU gücü ayrılır. Bu yüzden sanal makinelerin ihtiyaç duydukları kaynaklar azaltılırsa aynı donanım üzerinde daha fazla makine çalıştırılabilir.
Günümüzün standartlarında klasik siber güvenlik çözümleri, zaten sınırlı olan kaynakları kullanmakta. Bununla birlikte klasik güvenlik çözümlerinden birinin, bir altyapı içindeki birden fazla sanal makine üzerinde çalışması durumunda, güvenlik görevleri mevcut bilgi işlem gücünün büyük bir bölümünü tüketiyor. Bu yeni patent alınan teknolojinin kullanılması, yükün büyük ölçüde azaltılmasına yardımcı oluyor. Dahası yüklenen aracı, popüler aracısız yaklaşımlardan daha güvenilir bir koruma sağlıyor: bellek ve derin sistem süreçlerine erişim olanağı sunuyor ve web denetimi, uygulama denetimi ve cihaz denetimi gibi ek güvenlik teknolojilerinden faydalanıyor.
Patenti Kaspersky Lab tarafından alınan teknoloji, özel bir sanal güvenlik makinesi ve altyapı içindeki diğer sanal makinelerde yüklü hafif aracıların bir kombinasyonunu içeriyor. Özel makinede, tüm diğer makineler için bir güvenlik çözümü olarak işlev gören bir güvenlik modülü bulunuyor. Patentte özel makine ve hafif aracılar arasında hipervizörden bağımsız iletişim yöntemi korunmuş. Bu yöntem, aracıların analiz ve talimatların yürütülmesi amacıyla verileri doğrudan güvenlik modülüne göndermesinin yanı sıra gerektiğinde koruma ve sorun giderme için gelişmiş araçlar sağlıyor. Bunu, aracısız bir yaklaşımla yapmak imkansız.
Kaspersky Lab Kurumsal Ürünler Grup Yöneticisi Matvey Voytov şunları söyledi: "Sanallaştırma teknolojisinin en önemli avantajlarından biri kaynakların daha verimli kullanımıdır. Klasik bilgi güvenliği araçları sanal makinelerde çalışacak şekilde tasarlanmamıştır. Bu yeni patent alan teknoloji, sanal ortamları verimlilikten ödün vermeden güvenilir bir şekilde korumaya yardımcı olur. Dahası bu teknoloji, bazı sanallaştırma platformları için tek gerçek özeleştirilmiş güvenlik aracıdır."