Kaspersky Lab desteğiyle rekor deneyecek!

Ünlü kutup kaşifi Felicity Aston, Kaspersky'nin sağladığı destek ile bir ilki deneyecek!

Kaspersky Lab, Kaspersky One Transantarktik Yolculuğu'nun 12 Kasım'da başlayacağını duyurdu. Ünlü İngiliz Kutup Kaşifi Felicity Aston, 70 gün sürecek 1700 km'lik yolculuk süresince Transantarktik Dağları'nın hiç keşfedilmemiş yerlerini keşfedecek.

33 yaşındaki İngiliz Kutup Kaşifi Felicity Aston, tarihte Antarktika'yı yalnız geçen ilk kadın olmak adına uzun bir kayak yolculuğuna çıkmayı planlıyor. Felicity bu yolculuğu tamamladığında kutup bölgesinde en uzun tek kişilik yolculuk yapan kadın olarak bir dünya rekorunun da sahibi olacak. Bir rekordan çok daha fazlasını ifade eden bu yolculuk, macera ruhu, cesaret ve ilham kavramlarının yanı sıra başarı için bireyleri nelerin harekete geçirdiğini anlamayı hedefliyor.

Kaspersky Lab Pazarlama Başkan Yardımcısı Roger Wilson, Felicity Aston ile olan ortaklıklarının devam etmesinden mutluluk duyduklarını ve Aston'un Güney Kutbu'na yapacağı bu tek kişilik cesur seferini desteklediklerini belirtti. Wilson: "Bir önceki proje olan Kaspersky Lab Milletler Topluluğu Antarktika Seferi'nin de sponsoru olmak hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için çok başarılı ve ilham verici olmuştu. Bu kez, yolculuk çok daha zorlu. Rekora koşan yolculuğunda Felicity'ye tüm içtenliğimizle başarılar diliyoruz" dedi.

Felicity Aston ve Kaspersky Lab arasındaki işbirliği, 2009 yılında Kaspersky Lab'in Milletler Topluluğu Antarktika Seferi'nin sponsoru olmasıyla başladı. Felicity tarafından yönetilen bu yolculuk, Milletler Topluluğu ülkeleri Bruney, Kıbrıs, Gana, Hindistan, Jamaika, Yeni Zelanda, Singapur ve Birleşik Krallık'tan gelen kadınları bir araya getirdi. Yedi kadından oluşan muhteşem ekip, -40 dereceye maruz kalarak, Antarktika kıyısından Güney Kutbu'na kadar 900 km'den daha fazla mesafeyi kayakla kaydı. Beş kıta, altı inanç ve yedi dili temsilen yolculuk, Milletler Topluluğu'nun 60. yıldönümü onuruna düzenlendi ve kamuoyunun dikkatini Antarktika'nın kötüleşen çevre sorunlarına çekmeyi hedefliyordu. Felicity, proje sonrasında Kaspersky Lab etkinlikleri ve konferansların daimi bir misafiri ve ekibin bir parçası haline geldi. Bu nedenle Kaspersky Lab, Felicity'nin yeni projesi olan Kaspersky One Antarktika Yolculuğu'na sponsor olmaktan büyük memnuniyet duyuyor.

Proje hakkında daha fazla bilgiye

http://transantarctic.kaspersky.com adresinden ve Facebook www.facebook.com/Kaspersky adresinden ulaşılabilir. Felicity'nin gelecek seferi ile ilgili yaptığı hazırlıkları anlatan video'yu ise http://youtu.be/xOYIq1V4woQ adresinden izleyebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum