Kaspersky'den yeni uçnokta koruma çözümleri!

Kaspersky Lab'in yeni uçnokta koruma çözümleri, işletmeleri gelecek siber tehlikelere karşı koruyor!

Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8'in firmaların gelecekte oluşabilecek BT güvenliği sorunlarına karşı gelişmiş güvenlik çözüm paketine önemli bir ekleme olduğunu söyleyen Kaspersky Lab CEO'su ve kurucu ortağı Eugene Kaspersky ürün hakkında şunları söyledi: "Ürün, genişletilmiş özellikleri ile kötü amaçlı yazılımlara karşı etkili bir güvenlik ve koruma sağlıyor. Yeni ürünlerimiz gerçek zamanlı hibrid korumayı imza bazlı, proaktif ve bulut destekli tesbit teknolojileri ile birleştirerek sunuyor."

Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8'in en önemli yararlarından birinin de gelişmiş uygulama kontrolü ve beyaz listeye çıkarma özelliği olduğunu belirten Kaspersky Lab Teknolojiden Sorumlu Başkan Nikolay Grebennikov ise "Ürün, geçerli uygulamaların üstün veritabanı ile bulut bazlı Kaspersky Security Network tarafından destekleniyor. Aynı zamanda, uçnokta PC'lerin bütün uygulamalarının altında esnek ve başarılı "Default Deny (baştan yasaklı)" senaryosu sunuyor. Yaygın olan Default Allow (baştan izinli) modu dışında bu metod kurumsal BT güvenliğini sağlıyor, BT kaynaklarını koruyor ve aynı şekilde çalışanlar için de oldukça elverişli bir ortam sunuyor" diyor.

Kaspersky Lab'in güçlü uzmanlığına dayalı olan kapsamlı kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma; uygulama kontrolü, web filtreleme ve ürün kontrol dahil olmak üzere geniş BT güvenlik özellikleriyle destekleniyor. Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8, yeni ve bilinmeyen tehlikeler için gerçek zamanlı güncellemeler sunarak bulut bazlı güvenlik sistemiyle entegre bir şekilde uygulamaları beyaz listeye taşımayı destekliyor.

Kaspersky Endpoint Security 8 ilk testi geçti!

Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8 ilk testi başarıyla geçti

Almanya'nın saygın ve bağımsız araştırma merkezi AV-Test.org tarafından gerçekleştirilen ilk testte Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8 başarısını kanıtlandı. Araştırmada, toplam yedi kurumsal güvenlik çözümü test edildi ve Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8 en yüksek puanı aldı. Özellikle Kaspersky Lab'in kurumsal çözümleri kötü amaçlı yazılımların yüzde 100'ünü ortaya çıkardı, zero-day kötü amaçlı yazılım saldırılarını engelledi ve aynı zamanda virüs tespit etme ve virüslü bir cihazdan virüsleri temizlemede de oldukça iyi sonuçlar elde etti. Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8 ile ilgili bağımsız test sonuçlarına AV-Test.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaspersky Endpoint Security 8, yeniden tasarlanmış Kaspersky Güvenlik Merkezi'nden yönetiliyor. Bu yeni yönetim konsolu, kapsamlı kontrol ve yönetim için yeni özellikler sunuyor, fiziksel ve sanal çevreleri destekliyor ve aynı zamanda büyüyen firmaların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Yeni sürümle entegre edilmiş güvenlik modülleri ile gelişmiş bir Uçnokta Koruma Platformu sunduklarını söyleyen Kasperksy Lab Ürün Müdürü Petr Merkulov gerçek zamanlı, bulut-destekli güvenlik korumayı akıllı proaktif uçnokta koruma ile birleştirdiklerini ifade ediyor ve ekliyor; "her büyüklükteki firmanın kendisini büyüyen BT tehlikelerine karşı korumasını sağlayan bir güvenlik merkezi oluşturduk. Bu sayede firmaların verimliliğini artırdık" dedi.

Kurumsal ortamdaki ortak tehlikeler

Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırmaya göre, firmaların % 91'i son 12 ayda en az bir kez BT güvenlik vakası ile karşı karşıya geldi. Araştırmada hemen hemen firmaların üçte birinin temsilcileri, kötü amaçlı yazılım bulaşması sonucu ciddi bilgi kayıpları yaşadıklarını belirttiler.

Araştırmada kötü amaçlı yazılım saldırıları firmaların en sık karşılaştığı güvenlik sorunu olarak tesbit edildi. Ancak araştırmaya konu olan firmaların %70'i kötü amaçlı yazılıma karşı koruma kullandığını söylerken, % 3'ü ise hiçbir kötü amaçlı yazılım kullanmadığını belirtti.

Güncel tehlike listesinde daha çok potansiyel tehlike içeren yazılım açıkları, ağ saldırıları, kimlik hırsızlığı ve spam yer alıyor. Gelişen pazarlardaki büyük firmalar ise siber suçlular tarafından yoğun olarak hedef alınıyor. Bunun yanı sıra, kötü amaçlı yazılımlara karşı çoğu firma aktif olarak güvenlik duvarı, hassasiyet kontrolü ve yazılım güncellemesi gibi araçlar kullanıyorlar.

Kurumsal arayüzün efektif olarak koruma sağlaması için bütün uçnokta araçlarını kapsayan güvenlik kurallarının da güçlendirilmesi gerekiyor. Kullanılan programlar, ağ aktivitesi ve harici cihazlar üzerindeki kontrol, hassas bilgilere izinsiz erişimi azaltıyor ve bu şekilde oluşabilecek finansal kayıpların da önüne geçiliyor.

Kaspersky Endpoint Security 8 ana özellikleri

Kaspersky Endpoint Security 8 ana özellikleri

Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8 ve Kaspersky Güvenlik Merkezi, gelişmiş özellikleriyle işletmelere etkin koruma sunuyor.

Bu özellikler arasında şunlar yer alıyor:

- Geliştirilmiş koruma: Yeni antivirüs motoru, başarılı kötü amaçlı yazılım belirleme sunan gelişmiş imza teknolojisini birleştiriyor. System Watcher modülü, program aktivitelerini sürekli gözlemliyor ve kötü amaçlı programlardan doğan zararları engelleyebiliyor.

- Bulut ile bütünleşme: Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8, Kaspersky Security Network ile entegre oluyor. Kaspersky Lab ürünleri ve teknolojileri, 5'ten fazla kıtada 300 milyondan fazla kullanıcıyı koruyor.

- Uygulama kontrolü ve beyaz listeye çıkarmak hedefli saldırılara karşı firmaların güvenlik duruşlarını güçlendiriyor.

- Uçnokta kontrolü: Uygulama kontrolüne ek olarak bu yeni çözüm cihaz kontrolü için başarılı araçlar ve web filtreleme sağlıyor. Aynı zamanda kurumsal güvenlik kurallarını saldırı arayüzünü azaltmak için güçlendiriyor.

- Bağlantı yerinden ve tipinden bağımsız bir şekilde güvenliği geliştirmek için Akıllı Kişisel Güvenlik Duvarı ve İzinsiz Giriş Tesbit Sistemi.

- Yönetilebilirlik, ölçeklenebilirlik ve sanallaştırma desteği: Kaspersky Security Center, bütün BT güvenliği açıları için aksiyon alınabilen, raporlar üreten merkezi bir güvenlik yönetim sistemi. Bu yeni yönetim çözümü tamamen ölçeklenebilir ve Güvenlik Merkezi yönetim yapısı tarafından sanallaştırma teknolojilerini destekliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum