Karanlık taraf daha mı güçlü?

Ne kadar iyi veya kötü bir insan olduğunuzun ne kadar güçlü olduğunuzu belirlediğini biliyor musunuz

Harvard Üniversitesi'nden bilim adamları çok önemli bir meta-psikolojik etki bulduklarını duyurdular. Çok iyi ve ahlaklı biri olmak ya da tam tersi çok kötü biri olmak zihninizi ve daha da ilginci fiziksel güçlerinizi etkiliyor.

Araştırmalar çeşitli deneylerle gerçekleşti. İlkinde deneye katılanlara 1'er dolar verildi ve iki seçenek sunuldu; parayı bağışlamak ya da cebe indirmek. Parayı bağışlayanlar, cebe indirenlere göre, 2.5 kg'lık bir ağırlığı belirgin bir farkla daha fazla havada tutabildi.

İkinci bir deneyde ise deneklerden kendileriyle ilgili hikayeler yazmaları istendi. İyi şeyler yaptıklarını yazanlar, deneyde normal hallerinden daha güçlü oldular. Ancak farklı bir gerçek de ortaya çıktı; kötü şeyler yaptıklarını yazanlar, iyilerden de daha güçlü hale gelmişti.

Çalışmanın sonucunda ise; iyi ve kötünün sonsuz savaşında en güçlünün aslında hiçbir tarafta olmadığı ortaya çıkıyor. Kesin olan bir şey var ki iyi ya da kötü davranışlar ve düşünceler, psikolojik ve fiziksel olarak kişiyi etkiliyor. Bu araştırma "Social Psychological and Personality Science"
gazetesinde yayınlanmıştır.

Sonraki Haber

Forum