Dünyanın "en uzak yeri" neresi? Diğer insanlardan en uzakta olacağınız yer, yani Point Nemo...

Dünyadaki diğer insanlardan uzağa gitmek gibi bir isteğiniz olursa, gitmeniz gereken yer belli: Point Nemo... Peki ama Dünyanın en uzak noktası olarak da tanımlanan Nemo Noktası (Point Nemo) nerede?

Çalan telefonlar, ödenecek faturalar, bağıran çocuklar gibi modern hayatın olağan durumları, bazen her şeyi bırakıp biraz kafanızı dinleme isteği uyandırabilir. Sadece bir hafta sonu kaçamağı ya da tatil bile yeterli olmayabilir ve insanlardan olabildiğince uzağa gitmek isteyebilirsiniz.

RealLifeLore, böyle bir isteğiniz olursa gitmeyi deneyebileceğiniz mükemmel nokta için bir video seyahat rehberi hazırladı. Bu video, Güney Afrika’dan 2.700 kilometre uzakta, Güney Atlantik Okyanusu’ndaki volkanik Tristan Da Cunha adalarını tanıtıyor. Bu adalar, sadece 264 kişi olsa da, insanların yaşadığı dünyanın en uzak noktası olarak biliniyor. Başka bir deyişle burada yaşayan insanlar, kendilerine en yakın insandan en uzakta yaşayanlar olarak biliniyor. Ancak bu adalarda bir havaalanı bulunmuyor.

Yeterli gelmedi mi? Point Nemo'yu deneyin!

Eğer aradığınız etrafta hiç bir insan olmaması ise, bu kez Point Nemo’ya gitmeyi düşünebilirsiniz. Latince “hiç kimse” anlamına gelen “Nemo”, aynı zamanda Jules Verne’in Kaptan Nemo karakterine de atıfta bulunur. Nemo noktasındaki bir kişi, Dünya üzerindeki en yakın insandan 2.689 kilometre uzaklıkta olacaktır. Başka bir deyişle Point Nemo, Pasifik Okyanusu’nda bir noktadır ve Dünya’nın insanlardan en uzak yeridir.

İşin kötü kısmı ise, bu noktada kara bulunmaması. Muhtemelen uçsuz bucaksız denizde bir gemide oturmanız gerekecek. Bu nokta o kadar uzak ki, orada bulunduğunuzda, muhtemelen size en yakın insanlar, eğer o sırada üstünüzden geçiyorlarsa, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar olacaktır.

Point Nemo (Nemo Noktası) işte tam olarak burası...

Bu noktadan gemi nakliye rotaları bile geçmiyor ve hatta, herhangi bir kişinin bu noktaya ulaştığı en hızlı süre 15 gün, 10 saat ve 37 dakika olarak biliniyor.

Sonraki Haber

Forum