Kaçmanız gereken 7 internet kullanıcısı türü
İnternette sık sık karşımıza çıkan bu 7 insan tipi, bazen bizi hayatımızdan bile bezdirebiliyor!
İnternette farklı kişiliklere sahip her türden kullanıcıya rastlamanız mümkün. İnternetten alışveriş yaparken, sosyal ağlarda bir şeyler paylaşırken veya bir bilgi ararken yazdıklarınızı çarpıtarak sinirinizi bozacak bir kişiye rastlamanız çok kolay. Bu yazımızda internette ve sosyal ağlarda rastlayabileceğiniz ve mümkün olduğunca uzak durmanız gereken 7 internet kullanıcısı türünü sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Politik: Bu tür karakterler, Facebook profillerini politik başlıklarla ve farklı kaynaklardan kopyaladıkları politik konuşmalarla doldurmasıyla kendini ele verirler. Ancak güncel olaylar hakkında durmadan kızgın imajı veren bu tür karakterler, zamanla sıkıcı olmaya başlarlar.
Gizlenen tip: Skype sohbetinizde sessiz birinin öylece beklediğine hiç şahit olduğunuz mu? Bu karakterler, konuşmaları, mesaj panolarını, Facebook güncellemelerini gizlice okur ve Twitter beslemelerini takip ederler. Katılımda bulunmamasıyla dikkat çeken bu karakterlerin bir "troll"e dönüşme olasılıkları yüksektir.
Hazırcevap, troll, kopyacı ve diğer karakterler
Hazırcevap: Gücünü Wikipedia ve Google'ın otomatik tamamlama işlevlerinden alan bu karakter, her türlü garip soruyu birkaç tıklamayla cevaplayabilir!
Troll: Genellikle forumlarda ve yorum bölümlerinde boy gösteren bu karakter, kızıştıran, kavgacı ve konuyla ilgisiz mesajlar göndermesiyle dikkat çeker. Genellikle büyük harfler kullanırlar ve eleştirilerden etkilenmezler.
Kopyacı: Bu karakter, animasyonlu GIF ve internet posterlerini kullanmadan iletişim kurmakta zorluk çeker. En önemli kaynakları reddit, 4chan, imgur ve Tumblr'dır. Bu tür kişiler yalnızdır ve sonsuza kadar yalnız yaşamaya razıdır.
Muhalif: Eleştirmeye her zaman hazır olan bu karakter, her paylaşılan içerik için kusur bulabilir. Onun için Instagram'da paylaştığınız fotoğrafınızın renk doygunluğu daha çok, iPad'den gönderdiğiniz makale dünyanın en kötü yazısıdır.
Spambot: İnternetin en tipik kullanıcılarından bir tanesi de gerçek olmayan, otomatik kullanıcılar. Spambot'lar olarak adlandırılan bu kullanıcılar, blog'lara "bu muhteşem videoyu gördün mü?" gibi yorumlar yazarak ve ilgisiz bir yere bağlantı vererek site sahibinin sinirlerini bozarlar.