Jobs biyografisinde ortaya çıkacak sırlar!

Steve Jobs'un ön-siparişe sunulan biyografisi, bakın hangi önemli sırları ortaya çıkartacak...

Steve Jobs'un ölümünden sonra ön-siparişe sunulan biyografisi, çevrimiçi kitapçılarda büyük ilgi görüyor. Yazar Walter Isaacson, kitap için Jobs ile ve aile üyeleriyle, arkadaşlarıyla, muhalifleriyle, rakipleri ve iş arkadaşlarıyla iki sene boyunca röportajlarda bulunmuş.

Jobs, kitap için herhangi bir denetim talebinde bulunmazken, yayınlanmadan önce ne yazıldığını okuma hakkı bile talep etmemiş. Jobs'un biyografisi, onun az bilinen kişisel hayatına ve Apple merkezinde olup bitenlere ışık tutacak.

İşte efsane CEO'nun biyografisinden yer alacak bazı bilgiler:

Servetinin geleceği

Jobs'ın değerinin 7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bill Gates ve Warren Buffett'in tersine Jobs'ın hayırseverlik adına bir çabası bulunmuyor. Jobs, servetinin geleceğini ve detaylarını gizli tutmayı tercih ediyor. Ölümünün ardından servetinin bir kısmının kanser araştırmaları veya hastaneler için harcanacağı tahminleri yapılıyor.

Başarısızlıklar ve diğer detaylar

Steve Jobs ve ilk kızı

Başarısızlıklar ve diğer detaylar

Jobs, yaptığı işe yarar şeylerle biliniyor ancak zaman zaman bunda başarısız da oldu. Biyografide Jobs'un hiçbirşeyi kısıtlamadığı söyleniyor: "Tanıdığı insanları düşmanları, eski kız arkadaşları, kovduğu veya kızgın olduğu iş arkadaşları hakkında konuşmaları konusunda cesaretlendiriyordu."

Biyografide Jobs'ın Pixar'ı neden sattığına da açıklık getirileceği düşünülüyor.

Babası

Jobs, biyolojik babası Suriyeli-Amerkan müslüman ve eski politik bilim profesörü Abdulfattah "John" Jandali ile hiç tanışmadı.

Jobs'un ilk kızı Lisa Brennan-Jobs, 1978'de Chrisann Brenann ile olan ilişikisi sonuncunda doğmuştu. Jobs, bir süre kısır olduğunu iddia ederek babalığı reddetmiş, ancak sonradan Lisa'nın kızı olduğunu kabul etmişti.

Jobs, biyografi açıklamasında genç yaşında çocuk sahibi olması hakkında da şunları söylüyor: "23 yaşında kız arkadaşımı hamile bırakmak gibi gurur duyduğum çok şey yaptım."

Gelecek ürünler hakkında ipuçları

Gelecek ürünler hakkında ipuçları

Jobs'un ölümünün Apple'da olumsuz bir etki yapacağı tahmin ediliyor. Ancak raporlara göre Jobs, bir yıldan fazla bir süredir gelecek Apple ürünleri üzerinde de çalışıyordu. Bu raporlara göre sonraki jenerasyon iPad'lerin, iPod'ların, iPhone'ların ve MacBook'ların ayrıntılı planları bulunuyor. Jobs aynı zamanda Kaliforniya'da uzay aracı şeklinde ve 12.000 çalışanı barındırabilecek bir Apple merkezi planı üzerinde de çalışıyordu.

Sonraki Haber

Forum