JFK saldırısında Google'ın rolü

JFK Havaalanı'na yönelik saldırıyla ilgili yapılan soruşturmalarda enteresan sonuçlara ulaşıldı.

John F. Kennedy Havaalanı'nın benzin borularının olduğu kesimin hedeflendiği saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sorgulaması sonucu enteresan bilgilere ulaşıldı.

Bölge Mahkemesi'nin resmi tutanakları ve gözaltına alınanların savunmalarıyla ilgili resmi belgeler internette hızla yayılıyor. İfadelerde, saldırıyı planlayanların, saldırıyı gerçekleştirecek olan teröriste Google'ın harita servisi ve Google Earth üzerinden ilgili bölgelerin tarifini verdiği ve resim çıktıları aldığının tespit edildiği yazıyor. Aynı zamanda yakıt tanklarının konumu ve hava trafik kulesiyle ilgili çizimlerde de bu fotoğraflardan faydalanıldığı ifade ediliyor.

Amerika'da tartışılmaya başlanan konuya yapılan yorumlara ise farklı görüşler hakim. Kullanıcıların bir kısmı "Teröristler cep telefonu, kamera, CD/DVD vb. de kullanmış mı?" diyerek ironik bir şekilde olayı sorgulayıp Google tarafını savunurken bir kısım kullanıcılar da Google'ın uydular aracılığıyla herkesi izlemesinin rahatsızlık verici olduğuna ve teknolojiyi kötüye kullananların büyük sorunlar yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Sonraki Haber

Forum