Japonya'nın dünyayı ikiye bölen golü: Sosyal medya VAR'ına göre top bu şekilde dışarı çıkmamış olabilir

Japonya'nın İspanya'ya karşı kazandığı maçta atılan bir gol dünyayı ikiye böldü. Dışarı çıkmış gibi görünen top VAR incelemesine göre aslında tamamen çıkmamış. Sosyal medyada da pek çok kullanıcı topun nasıl içeride olabileceğine dair videolar hazırladı.

2022 Dünya Kupası devam ediyor. Japonya'nın İspanya'ya karşı kazandığı 2-1'lik maçta atılan bir gol ise dünyanın gündeminde. Pozisyon öncesi top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi? Ya da top nasıl çizgiyi geçmemiş olabilir? 

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Japonya perşembe akşamı oynanan maçta E Grubu'ndaki üçüncü maçında İspanya'yı 2-1 mağlup etti ve lider olarak son 16 turuna yükseldi. İspanya ise 4 puan ve averajla ikinci sırada yer alarak adını son 16 turuna yazdırdı. Aynı gruptaki Almanya ise Kosta Rika ile beraber Dünya Kupası'na veda etti.

Japonya'nın İspanya'ya karşı attığı bir gol ise dünyanın gündeminde. Topun çizgiyi tamamen geçtiğini iddia edenler de var da geçmediğini de. 

Bazı resimler topun çizgiyi tamamen geçtiğini gösteriyordu.

Bununla beraber fotoğrafın çekildiği açı tamamen yanıltıcı olabilir.

Maçta Tanaka golü attı ancak bazı açılardan tamamen çıkmış görünüyordu. görünüyordu. Uzun bir incelemeden sonra maçtaki VAR yetkilileri Güney Afrikalı hakem Victor Gomes'e, topun çizgiyi tamamen geçmediğini gösteren bir açı gördükleri için golü vermesi talimatını verdi. Kurala göre topun en ufak bir kısmının çizginin üzerinde olması, hala oyunda kabul edilmesi için yeterlidir.

Futbol taraftarları ise Ao Tanaka'nın golünden hemen önce yan çizgiyi aşmış gibi görünmesine rağmen, topun nasıl hala oyunda olabileceğini göstermek için ev yapımı versiyonlar oluşturdu.

BBC'nin haberine göre oyun sırasında kullanılan Şahin Gözü kale çizgisi teknolojisi, bir topun o alanın dışındaki çizgiyi geçip geçmediğini değil, gol için kale çizgisini geçip geçmediğini algılar.

FIFA Cuma günü yaptığı açıklamada, "görevlilerin topun hala kısmen çizgide olup olmadığını kontrol etmek için kale çizgisi kamera görüntülerini kullandığını" söyledi ve "diğer kameraların yanıltıcı görüntüler sunabileceğini" ekledi.

Çarşamba günkü maçın ardından bazı sosyal medya kullanıcıları ise kamera açıları aksini gösterse bile bir topun nasıl hala oyunda olabileceğini göstermek için kendi videolarını oluşturdu.

Sonraki Haber

Forum