Japonya'dan Dijital Yen Adımı

Japonya, dijital yen kullanımını test etmeye başlayacağını duyurdu.

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Özellikle Asya ülkeleri, merkez bankası dijital para birimleri ve blockchain teknolojisi konusunda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Japonya da bu alanda çalışmalar yürüten ülkeler arasında yer alıyor. Çıkan haberlere göre; Japonya dijital yen kullanımını test etmeye başlayacağını duyurdu.

Japonya’nın merkez bankası yaptığı açıklamada, dijital yen kullanımını test etmek için nisan ayında bir pilot program başlatacağını söyledi. Japonya, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırmalarını sürdürüyor.

Asya'da CBDC'nin öncüleri arasında yer alan Çin, dijital yuanı halkına benimsetmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Çin’in gerisinde kalmak istemeyen Japonya, dijital yen kullanımını görmek ve test etmek amacıyla çalışmalara başlayacağını belirtti. Japonya Merkez Bankası, nisan ayında dijital yen pilot uygulamasını başlatacağını açıkladı.

Japonya Merkez Bankası İcra Direktörü Shinichi Uchida, merkez bankasının özel sektör yöneticileriyle yaptığı toplantının açılış konuşmasında dijital yen ile ilgili, "Umudumuz, pilot programın özel şirketlerle görüşerek daha iyi tasarımlara yol açacağıdır" dedi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum