COVID-19 salgınında çok gerilerde kalan Japonya, bu kez kesenin ağzını açıyor

Japonya hükümeti, COVID-19 salgını sırasında giğer hükümetlerin çok gerisinde kalmasının ardından, bir daha aynı şeyi yaşamamak için kesenin ağzını açıyor.

Nature'ın bildirdiğine göre Japonya hükümeti, ülkesinin gelecekteki herhangi bir salgına daha iyi hazırlanmasını sağlamak amacıyla aşı araştırmalarına 2 milyar dolarlık fon ayırdı. Japonya sadece aşı geliştirmede değil, aynı zamanda COVID-19 konusunda aşıları onaylamada da diğer ülkelerin gerisinde kalmıştı. Yayının belirttiği üzere, Japonya'nın en gelişmiş COVID-19 aşı adaylarından üçü hala klinik deneylerden geçiyor. Ülke, bu durumun tekrarını önlemek için Mart ayında Stratejik Biyomedikal Gelişmiş Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ni (SCARDA) kuracağını duyurmuştu.

SCARDA'nın merkezi araştırma merkezi Tokyo'da olacak, ancak Osaka Üniversitesi, Nagasaki Üniversitesi, Hokkaido Üniversitesi ve Chiba Üniversitesi’nden oluşan dört temel enstitü tarafından desteklenecek. 2 milyar dolarlık fonun beş yıl boyunca çalışmalar için yeterli olması bekleniyor. Merkezin aşı araştırma ve geliştirme projelerine 1,2 milyar dolar harcanırken, ilaç geliştirme alanındaki start-up'ları desteklemek için 400 milyon dolar harcanacak. Diğer 400 milyon dolar ise ülke genelinde bir araştırma merkezleri ağı kurmaya ve aşı testlerine harcanacak.

SCARDA başlangıçta COVID-19, maymun çiçeği, SARS, dang humması ve Zika virüsü dahil olmak üzere sekiz bulaşıcı hastalık için aşı geliştirmeye odaklanacak. Araştırmacılar, mRNA ve viral vektörler gibi çeşitli aşı teknolojilerini de araştıracaklar. Merkez, "gelecekteki aşılar için tohum bulmayı" hedefliyor, ancak nihai hedefi, salgına dönüşme potansiyeline sahip bir patojenin tanımlanmasından sonraki 100 gün içinde teşhis testleri, aşılar ve tedaviler geliştirebilmek.

Sonraki Haber

Forum