Japon robotlara dünya dar geldi!

Robot teknolojilerinin tartışmasız lideri Japonlar'a Dünya dar geldi. İşte yeni planları...

Japon hükümetine bağlı olarak çalışan Uzay Gelişimi için Strateji Merkezi hafta içerisinde yeni planlarını açıkladı. Bu planların en ilgi çekeni ise ayda yürüyen robotları üretmek ve bu robotlar yardımıyla ay üzerinde keşifler gerçekleştirmek. Ay görevlerinde robot kullanımı yeni olmasa da, insansı forma sahip iki ayaklı robotlar henüz aya ayak basamadılar. Japonlar iki yıl içerisinde bu projenin maliyetini ve olabilirliğini tartışacak, eğer hükümet tarafından uygun görülürse bu ve diğer planlar halkın görüşüne sunulacak.

Projeler içerisinde ayrıca askeri uyduların daha etkili kullanılmasına yönelik planlar da yer alıyor. Japonlar uydular yardımıyla olası füzeleri çok önceden tespit edip, etkisiz hal getirmeyi hedefleyen çalışmalarını da sürdürüyorlar. Uyduları kullanım alanı genişletmeyi hedefleyen diğer bir açılım ise ülkeler arasında sürekli bir video konferans bağlantısı sağlanması ve bu sayede diplomatik ilişkilerin daha hızlı, etkili ve meraklı gözlerden uzak bir şekilde gerçekleşmesi olarak duyuruldu.

İlk uydusunu 1970 yılında fırlatan Japonya henüz bu projelerin hayata geçirilmesi için bir tarih vermedi ama ay üssünde yürüyen Japon robotlarını 2020'den önce görmek pek mümkün olmayacak gibi.

Sonraki Haber

Forum