Eski CEO özür diledi: "Beni suçlayanları anlayabiliyorum"

Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'ın hamleleri nedeniyle Twitter çalışanlarından özür diledi: "Beni suçlayanları anlayabiliyorum."

Twitter2ın kurucusu ve eski CEO'su olan Jack Dorsey, mevcut ve eski Twitter çalışanlarının Elon Musk yönetimindeki şirketin durumu için kendisini suçlamasını "anlayabildiğini" söylüyor. Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su, Cumartesi günü durumdan sorumlu olduğunu söyleyerek sahneye çıktı. Dorsey, Cumartesi günü yaptığı açıklamada “Geçmişte ve şu anda Twitter'daki insanlar güçlü ve dirençli olmaya devam ediyor. Zaman ne kadar zorlu olursa olsun, her zaman bir yolunu bulacaklardır" dedi ve devam etti: “Birçoğunun bana kızgın olduğunun farkındayım. Herkesin bu durumda olmasının sorumluluğu bana ait: Şirket boyutunu çok hızlı büyüttüm. Bunun için özür dilerim."

Dorsey, Twitter'da çalışmış olan herkese minnettar olduğunu da sözlerine ekledi ve “bunun şu anda veya hiçbir zaman karşılıklı olmasını beklemiyorum… ve anlıyorum” diye yazdı. Dorsey’nin yazısı, The New York Post'un yayınladığı "Twitter'da [Dorsey’den] nefret edildiğini" iddia eden bir haber yayınlamasının ardından geldi. Haber, pek çok çalışanın, Musk'ın devralmasını ve Twitter'ın işgücünün yaklaşık yüzde 50'sini azaltacak şirket çapında işten çıkarmalara yönelmesi için onu suçladığını belirtiyordu.

Bu açıklama, Musk'ın 27 Ekim'de şirketi satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmasını tamamlamasından bu yana Dorsey'in Twitter'daki ilk kamuya açık yorumu oldu. SpaceX'in kurucusu devralmayı ilk duyurduğunda, Dorsey desteğini açıkça ortaya koymuştu. "Elon, güvendiğim tek çözüm" demiş ve eklemişti: "Bu doğru yol... Buna tüm kalbimle inanıyorum."

Dorsey, Musk'ın satın alma işleminden vazgeçme girişiminde bulunduktan sonra sessiz kaldı, ancak Eylül ayında halka açılan metinlerde Musk'ın bir süredir Twitter'da daha aktif bir rol almasını istediği açıkça ortaya çıktı.

Sonraki Haber

Forum