İşte 2030 Yılı Teknoloji Öngörüleri

Zyxel 2030 yılı teknoloji öngörülerini, Doğa Koleji öğrencileri ile paylaştı.

Ağ teknolojileri alanında lider firmalardan biri olan Zyxel, Türkiye'de eğitim alanında sosyal sorumluluk faaliyetlerine ağırlık verdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Doğa Koleji Acarkent Kampüsü'nde organize edilen Teknoloji Zirvesi'ne katılan Zyxel Türkiye Head of Channel Tuğba Şişik, Z kuşağı gençlerini 2030 yılında hayatımıza girecek yeni teknolojiler hakkında bilgilendirdi.

Bilim ve Teknolojide kadının yerinin tartışıldığı etkinlikte konuşma yapan Şişik, gençlere bilişim sektöründe başarılı olmak için atmaları gereken adımlara dair tavsiyede de bulundu. Öğrencileri 2030 yılında bekleyen yenilikler ve 15 - 20 yıl sonra yok olacak iş kolları hakkında da aydınlatan Şişik, yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte pek çok iş kolunda önemli revizyonlar gerçekleşeceğine dikkat çekti.

"Gelecekte birçok iş kolu önemini yitirecek, örneğin  fiziksel mağazalar ortadan kalkmayacak ama mağaza içi pozitif müşteri deneyimi artıran teknolojiler rağbet görecek. Ödeme sistemlerinde ve mağaza içinde teknolojilerin kullanımı artacak. Bu gelişme perakende sektöründe yeni iş fırsatlarını da beraberinde getirecek "dedi.

Dijitalleşen dünyada güçlü ve kesintisiz veri iletişimi beklentisinin uç noktaya çıkacağının altını çizen Tuğba Şişik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yapay zeka çığır atlayacak, süper akıllı bilgisayarlar devrede olacak.  Birçok banka şubesi gelecekte işlevini yitirecek. Sanki bir insanla muhatap oluyormuş gibi banka işlerini İnternet'ten ve mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirmek hiç olmadığı kadar kolay olacak. Fiziksel bir klavye yerine, bir odada nerede olursanız olun, size yazmanın fiziksel hissini verebilecek holografik bir klavyeye sahip olacağız. Muhtemelen geleneksel masaüstünün yayıncılığı da sona erecek. 2025 yılına geldiğimizde giyilebilir teknolojilerin arkasındaki teknoloji giderek daha ucuz, enerji açısından verimli ve çok yönlü hale gelecek. Sonuç olarak, daha sofistike giyilebilir cihazlarda çeşitli farklı niş uygulamaları görmeye başlayacağız."

Sanal asistanlar hayatımıza sağlayacağı kolaylıklara da değinen Şişik, sözlerine şöyle son verdi:

"Amazon'un Alexa'sı, Google'ın Asistanı, iPhone'un Siri'si veya Windows Cortana'sı gibi birçok uygulama hayatımıza kolaylık getirecek. Ses tanıma tabanlı sanal asistanlar, günlük bilgi ihtiyaçlarımız için web'e erişmemizin birincil yolu olacak. Yakın gelecekte buzdolabınızla konuşmak hayal olmaktan çıkacak. Hayatımıza daha çok sensör dahil olacak. Dolayısı ile bu alanlarda uzmanlaşmak ve gelecek hayallerimizi bu teknolojilere göre belki de yeniden inşa edeceğiz. Biz de Zyxel olarak; ağ teknolojileri alanında lider konumda yer alan bir firmanın sorumluluğu ve bilinciyle hareket ederek bireylerin ve kurumların hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ar-Ge ekibimiz, tüm bu yeni teknolojilerle uyumlu çözümler geliştirmeyi sürdürecek. Umarım bugün burada aramızda bulunan öğrencilerden biri, yapay zeka ve ağ teknolojileri alanında çığır açarak yeni bir teknolojinin geliştirilmesinde öncü olur. Ben buna yürekten inanıyorum ve sizlere bu alanda eğitim görmeniz için çağrıda bulunmak istiyorum."

Sonraki Haber

Forum