İşletmeler İçin En İyi Hosting Seçenekleri

Hosting, sitemizi ziyaret edenlere daha hızlı, daha güvenilir bir hizmet verebilmemiz için çok önemlidir.

Günümüzün dijitalleşme hızını, web sitelerini ziyaret eden potansiyel müşterilerin birkaç saniye içinde alternatif bir siteye gidebileceğini düşünerek onlara her anlamda iyi bir hizmet vermemiz gerekir. Peki işletmeler için en iyi hosting seçenekleri nelerdir? Bunu birkaç başlık altında anlatalım.

Hosting Nedir?

Bir web sitesi oluşturmak için gerekli olan 2 temel bileşen domain ve hostingtir. Domain, sitenizin ip adresine denk gelen isimdir. Bir kullanıcı sitenize gelmek için bu ismi yazarak direkt sitenize gelebilir. Hosting ise; web sitenizin ziyaretçileriniz tarafından kesintisiz bir şekilde görüntülenmesi sağlayan bir web alanı demektir. Sitenize yüklediğiniz görseller, dosyalar bu web alanında depolanır. Birçok sınırlı ya da sınırsız hosting planı bulunur. Bu planlara isterseniz wordpress, opencart, joomla gibi hazır yazılımları entegre edebilir isterseniz de kendi yazılımınızı yaparak web sitenizi oluşturabilirsiniz.

Bayi Hosting Nedir?

Yukarıda birçok farklı plan olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri olan bayi hosting birçok web sitesini barındırabileceğiniz depolama alanı ve bant genişliğine sahiptir. Müşteri hacminize göre bir bayi paketi alarak bütün işlemlerinizi bu şekilde tek bir paketten halledebilirsiniz.

Hosting Paketleri Nasıl Seçilmelidir?

En önemli konulardan biri de hangi hostingin nasıl seçileceğidir. Seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini genel olarak Firma ve Gereksinimler olarak ikiye ayırabiliriz.

1. Gereksinimler

Öncelikle ihtiyacınız olan kaynakları belirlemelisiniz. İhtiyaçlarınızı belirlemek hangi planı alacağınız konusunda işinizi oldukça kolaylaştırır. Site trafiğiniz, açacağınız mail adedi, mail kotalarınız, disk alanı gibi ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Her sitenin ihtiyaçları aynı olmaz. Bir blog sitesi ile bir e-ticaret sitesi için gerekli olan sistem kaynakları arasında oldukça fark vardır. Örneğin bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız varsa çok görsel yükleneceği için sınırsız web hosting en uygun tercih olacaktır.

 2. Firma

İhtiyacınız olan kaynaklara karar verdikten sonraki adım ise alım yapacağınız firmadır. Alım yapacağınız firmayı seçerken sadece fiyatı baz almamalısınız. Hosting fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterir. Düşük fiyata da yüksek performans alabilirsiniz yüksek fiyata da. Buradaki en önemli konu hosting hizmeti alabileceğiniz güvenilir bir firma bulmaktır. Diyelim ki siz projeniz için gerekli çalışmaları yaptınız; alan adınızı ve hostinginizi alıp tasarım, yazılım aşamalarını geçerek siteyi yayına aldınız. Sitenizin yavaş açıldığını ya da belirli sürelerle sitenizde kesintiler olduğunu düşünün. Bu durum sizi oldukça hayal kırıklığına uğratacaktır. Bu sebeple alım yapmadan önce bu alanda tecrübeli, size hızlı ve kesintisiz hizmet sunan, olabilecek destek ihtiyaçlarınızda 7/24 ulaşabileceğiniz bir firma bulmalısınız.

 İşletmeler İçin Sunulan Hosting Avantajları Nelerdir?

İşletmeler için uygun olan genelde kurumsal planlardır. Açılan maillerin domain uzantılı olması ve mail kotalarının ihtiyaca göre paylaştırılması, yüksek trafik ihtiyaçlarının karşılanması, her türlü atağa karşı yüksek güvenliğe sahip bir yapı olması, panel çeşitliliği gibi özellikler işletmelerin ihtiyaçlarına karşılık verir. İşletmeler kurumsal planları alarak aşağıdaki hizmetlere sahip olur.

  • Birden fazla alan adı barındırabilme
  • Birden fazla mail açabilme
  • Mail kotalarını ihtiyaca göre dağıtabilme
  • Ücretsiz SSL
  • Panel çeşitliliği
  • 7/24 Teknik Destek (Firmadan firmaya değişiklik gösterir)
  • Yüksek performansa sahip bir hizmet

 Hosting Paketleri Özellikleri Nelerdir?

Paket özellikleri bireysel, kurumsal ve bayilere göre değişiklik gösterir. Bireysel müşteriler daha sınırlı paketleri almak isteyebilirler. Onlar için belirli kotalı birkaç mail, bir alan adı barındırma yeterli olabilir. Bunun yanı sıra daha yüksek mail adet ve kotalı birden fazla alan adı barındırılabilen web alanı paketleri de bulunur. Kurumsal paketleri genel olarak işletmeler tercih eder çünkü açabilecekleri daha çok mail adedi ve fazla mail yoğunlukları bulunur. Bayi paketlerinde ise birçok müşteriye hizmet verilebileceği için ona göre depolama alanı ve bant genişliği bulunur. Çok fazla alan adı ve yüksek mail kotaları müşteri ihtiyaçlarına göre paylaştırılarak kullanılabilir.

 Sık Sorulan Sorular

  1. Hosting taşıma işlemi nasıl yapılır?

Hosting taşıma işlemi için veri tabanı ve dosyalarınızın bir kopyasını almalısınız. Aldığınız kopyayı yeni paketinize yüklemelisiniz. Daha sonrasından alan adınız dns düzenlemelerini yapmalısınız.

  1. Hangi kontrol paneli kullanılmalı?

Panel seçimi yaparken işlerim sisteminizi dikkate almalısınız. Örneğin Linux’ta Cpanel, Windows ise Plesk, DirectAdmin ise Linux panelleri kullanılabilir.

Sonuç

Sonuç olarak web alanı birçok detaya sahip teknik bir üründür. Bir web alanı almadan önce hem ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz hem de ihtiyaçlarınızı karşılayan güvenilir bir firma bulmalısınız. Web alanı alırken uzun yıllardır bu hizmeti veren köklü firmaları tercih etmeniz sizin için en doğru olacaktır. Çünkü paket aldıktan sonra bu süreç hemen tamamlanmaz. Yapabileceğiniz teknik düzenlemeler olabilir, olası bir teknik destek ihtiyacınızda karşınızda size bu desteği 7/24 sağlayabilecek bir muhatap bulmalısınız.

Bireysel, kurumsal ve bayi müşteriler için ayrı paketleri bulunan ve bu alanda 23 yıldır hizmet veren TURKTICARET.NET’i size gönül rahatlığıyla önerebiliriz. TURKTICARET.NET’in köklü bir firma olması, 7/24 teknik destek sağlaması, tecrübeli satış ekibinin ihtiyacınız olan pakete yönlendirilmek konusunda size destek vermesi öne çıkan özelliklerindendir. Bunlara ek olarak yakın zamanda yenilenen alt yapısı sayesinde hem yüksek performansa sahip hem de uygun fiyatlı hostingler için tercih edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Sonraki Haber

Forum