Iron Man'in kostümü gerçekte ne kadar?

Iron Man olmak için ne kadar para harcamalısınız? İşte o kostümün gerçek hayattaki maliyeti...

Iron Man 2'nin gösterime yeni girdiği şu sıralarda, pek çok kişinin acaba gerçekte de böyle bir kostüm yapılabilir mi diye kendine sorduğu soruya, io9 sitesinin yaptığı haber açıklık getiriyor; 100 milyon dolarınız varsa neden olmasın?

Iron Man'in kostümü düşündüğünüz kadar bilim-kurgu öğeleri barındırmıyor aslında. Kostümün birçok parçası geliştirme ve araştırma laboratuvarlarında bulunuyor. İşte biraz Iron Man olmak isterseniz almanız gerekenler:

Tony Stark'ın Iron Man'i kontrol etmesini sağlayan ve sesle de çalışan başlık aslında çalışma aşamasında da olan F-35'lerin başlığıyla çok benzer. Geçen yıl F-35 pilot başlıklarını üreten firma bu başlıkları 54 milyon dolara üreteceğini söylemişti. Elde var 54 milyon dolar.

Stark'ın kalbinin yerine yerleştirdiği ve kostümün de çalışmasını sağlayan nükleer enerji kaynağını da "Çok-İşlevli Radyoizotop Termoelektrik Jeneratör"ün yerine koyabiliriz. Ancak bu jeneratör 4.5 kiloluk plütonyum dioksitle beraber, yumruk büyüklüğünden daha çok yer kaplıyor. NASA'nın belirttiğine göre bu jeneratör de 36 milyon dolar.

Liste devam ediyor...

Giyilebilir bilgisayarlar hızla gelişiyor...

Iron Man'in uçmasını sağlayan ayaklarındaki jetler için ise, belki şu zamanlarda insanlı uçuşlarda jet kullanımında pek başarı sağlanamadıysa da, bele takılabilen jet satan birkaç firma var. Bunlardan Jet Pack International'ın sattığı jetler biraz modifiyeyle Tony'nin ayak kısımlarına yerleştirebileceği konuma getirilebilir. Bunların fiyatı ise, her ayağa bir tane olarak, 400 bin dolar.

Stark'ın kostümünün içindeki bilgisayarlara gelirsek; çok güçlü bir işlemci, alıcı, birkaç ARM işlemcisi, çok iyi diskler ve yandaki resimdeki gibi yıllardır geliştirilen giyilebilir olan bilgisayarları kullanabiliriz. Bunların fiyatı da 20 bin dolar.

Bütün maliyeti toplarsak 100.420.00 dolar ediyor. Bu fiyata bir Iron Man kostümü yaptırabilirsiniz, ancak tabii ki ellerinizden ışın çıkması ya da daha başka birkaç şeyi yapabilmeniz için belki bir 40 yıl daha beklemeniz gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum