iPhone SE 4 ekranları "eski dosta" emanet

Apple, iPhone SE 4 için ekran üretecek şirketler listesine "eski bir dostu" da eklemeye karar vermiş olabilir.

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen iPhone SE 4 hakkında çok sayıda söylenti duyduk. Bunlara göre telefon, Galaxy S24 FE gibi cihazlar için ciddi bir rekabet sunabilecek, neredeyse mükemmel bir orta sınıf amiral gemisi akıllı telefon olacak. Ayrıca iPhone SE 4’ün A18 işlemciyle çalışması ve kutudan çıkar çıkmaz Apple Intelligence özelliklerini alması da bekleniyor.

Eylül ayında ortaya çıkan söylentiler, Apple’ın iPhone SE 4 ile beraber tüm ürünlerinde OLED ekranların benimsenmesini tamamlayabileceğini belirtiyordu. Ayrıca LG ve BOE’nin gelecek yılki iPhone SE 4 için OLED ekran panellerini üreteceği de iddia edilmişti. Şimdiyse Güney Koreli yayın Hankooki’nin yeni bir haberi, Apple’ın iPhone SE 4 için OLED ekran tedarik zincirine Samsung’u eklediğini öneriyor.

Eğer bu haberler doğruysa, iPhone SE 4’ün OLED ekrana sahip olan ilk Apple SE telefonu olacağını da belirtmekte fayda var. Samsung’un OLED ekran tedarik zincirine dahil edilmesi, Apple’ın tedarik zincirinde sorun yaşamamaya kararlı olduğunu da gösteriyor. Apple, bu yılki iPhone 16 serisi için Samsung Electronics’in ekran kolu olan Samsung Display’e olan bağımlılığını azalttı.

Haberde, LG’nin bu yıl standart iPhone 16 modeli için diğer tedarikçilerden daha fazla OLED ekran tedarik ettiği belirtiliyor. iPhone SE 4 için ise hangi üreticinin ne oranda ekran paneli üreteceği şimdilik bilinmiyor.

Sonraki Haber

Forum