iPhone'da olmayan, Android'de olan 7 uygulama

iPhone ve iPad kullanıcıları, Android'deki bu 7 uygulamayı ancak hayal edebiliyorlar!

Geçtiğimiz sene Apple'ın mobil mağazasının Google'ınkinin gerisinde kaldığına şahit olduk. Raporlar, 2014'te iOS'un 1,21 milyonluk uygulama sayısının Android'in 1,43 milyon uygulamasının gerisinde kaldığını söylüyor.

Uygulama sayısını uygulama kalitesiyle eşleştirmek her zaman doğru bir davranış olmayabilir, ancak artık Apple'ın geliştiricilerin mutlak ilk tercihi olmadığı bir gerçek. Bir başka gerçek ise Android'in Apple kullanıcılarını kıskandıracak kadar iyi, Android'e özel uygulamalarla geliyor olması.

İşte iPhone ve iPad'de olmayan, Android'e has 10 süper uygulama.

AirDroid (ücretsiz)

AirDroid, telefonunuzun içeriğine PC'niz üzerinden, web tarayıcınızı kullanarak ulaşmanıza izin veriyor. Dosyaları kopyalayıp yapıştırmak, mesajlara cevap vermek ve çok daha fazlası AirDroid'le mümkün. Cebiniz root'luysa, onun ekranını PC'nizde görmeniz bile mümkün.

iOS'ta bu işleve yaklaşan bir uygulama bulma imkanınız yok.

DashClock Widget, Google Keep ve Unclouded

DashClock Widget, kilit ekranından etkileşime izin veriyor

DashClock Widget (ücretsiz)

DashClock Widget, uyarıları kilit ekranınızda göze hoş görünür biçimde sunuyor; aynı zamanda oldukça işlevsel. Popüler uygulamaların çoğunu destekleyen DashClock Widget, kilidi açmadan uyarılarla etkileşim kurmanızı sağlıyor.

iOS'ta kilit ekranını kişiselleştirme şansınız olmadığı için, benzer bir uygulamaya da rastlamıyorsunuz.

Google Keep (ücretsiz)

Liste tutma uygulamaları neredeyse her yerdeler, ancak Keep pratikliğiyle öne çıkıyor. Konuşarak not ekleme, zamana ve konuma göre hatırlatmalar, notları daha kolay tanıyabilmek için onları renklendirebilme, Keep'in sunduğu işlevler arasında.

iOS'taki TurboNote benzer özellikler sunsa da, Keep kadar iyi değil.

Unclouded (Ücretsiz, Premium sürümü 1,99 dolar)

Unclouded, bulut depolama hizmetlerinde kullandığınız alanı analiz ediyor. Google Drive veya Dropbox'a giriş yapıp ne kadar alanı tükettiğinizi, birbirinin kopyası dosyalarınızın olup olmadığını, hangi tür dosyaların yer kapladığını görebiliyorsunuz.

Biz iOS'ta Unclouded'a benzer bir uygulamaya rastlamadık.

SwipePad, Aviate Launcer ve Tasker

Parmağınızı sürün, sık kullandığınız uygulamalar ekrana gelsin

SwipePad (Ücretsiz)

Ekranın belirli bir bölümünü işaretleyin, buraya parmağınızı sürdüğünüzde favori uygulamalarınızın listesi ekrana gelsin. Elbette Google Play'de benzer hızlı-çalıştırma launcher'larına rastlamanız mümkün, ancak SwipePad kadar iyisini bulmanız zor.

iOS'ta çoklu görev işlevlerine sadece varsayılan yollardan (örneğin Home'a çift dokunarak) ulaşabiliyorsunuz.

Yahoo Aviate Launcher (Ücretsiz)

Aviate Launcher, bulabileceğiniz en iyi alternatif giriş ekranları arasında. Aviate, ihtiyacınıza göre uygulama önerme, kolay erişim için uygulamaları kategorilere ayırma gibi işlevlere sahip. Alışmanız biraz zaman alabilir, ancak yaklaşık bir hafta sonra onu bırakamayacaksınız. Yine de Aviate herkese göre olmayabilir; ancak Google Play'de birçok giriş ekranı seçeneği mevcut.

iOS'ta Aviate'e benzer bir şey yok, çünkü giriş ekranını kişiselleştiremiyorsunuz.

Root'luysanız, Tasker'ı denemelisiniz

Tasker (9,13 TL, root gerekli)

Root erişimine sahip kullanıcılar, iOS'ta yapılması imkansız şeyleri yapabiliyorlar. Bu olanaklardan en iyi faydalanan uygulamalardan biri ise Tasker.

Tasker ile kurallar belirleyip, bu kurallara göre herhangi bir görevi otomatik olarak çalıştırabilirsiniz. Örneğin güç düğmesine üç kez bastığınızda sessiz modu açabilir, ofisteki Wi-Fi ağına bağlanır bağlanmaz takvim uygulamasının açılmasını sağlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Olanaklarınız sınırsız.

Daha fazlası için IFTTT'yi de kullanarak, kusursuz bir otomasyon ikilisi oluşturabilirsiniz.

iOS'taki WorkFlow, Tasker'a benzese de, onun sunduğu işlevlerin yarısını bile sunmuyor.

Sonraki Haber

Forum