iPhone kullanıcılarına uyarı: Şimdilik bu özelliği kullanmayın!

Siber güvenlik uzmanları, Apple'ın Yansıtma özelliğinde verilerinizin ifşa olmasına yol açan bir hatayı ortaya çıkardıktan sonra iPhone kullanıcılarını uyardı.

Güvenlik yazılım firması Sevco, yansıtma özelliği işyerinde kullanılan bir Mac'te kullanıldığında iPhone'larda yer alan verilerinin o şirketin BT sistemleriyle paylaşıldığını tespit etti.

Buna göre, çalışanların uygulamalarındaki veriler işverenlerin erişebildiği kurumsal ağlarda saklanıyor. Özetlemek gerekirse, iş yerinde iPhone'unuzu Mac bilgisayarınıza yansıttığınızda, iş verenleriniz veya sistem yöneticisi çalışanlar, iPhone'nunuzdaki verileri görebiliyor.

Güvenlik şirketi, iPhone kullanıcılarını iş bilgisayarlarında bu özelliği kullanmayı bırakmaya ve Apple bir yama yayınlayana kadar Mac'lerden yazılım envanteri toplayan tüm kurumsal BT sistemleri hakkında dikkatli olmaya çağırdı.

Mahrem verileriniz şirket yöneticilerinin eline geçiyor

Sevco yaptığı açıklamada, "bu Apple hatası, kişilerin paylaşmak istemedikleri veya onları riske atabilecek kişisel yaşamlarına dair mahrem bilgilerini açığa çıkarabileceği için büyük bir gizlilik riski oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Bu sorun bir çalışanın paylaşmak istemediği bir sağlık durumunun ya da ailevi sırlarının, mahrem özel hayat bilgilerinin, şirket yöneticileri tarafından kolayca okunmasına sebep olabilir. Dolayısıyla iPhone kullanıcılarının bu güvenlik uyarısını ciddiye almasında fayda var.

Sonraki Haber

Forum